En kunde hånet 3-åringen for å leke med en dukkevogn. Nå hylles han for sitt suverene svar.

Skotske Rheann MacLaren besøkte en lekebutikk sammen med sin 3 år gamle sønn. I butikken opplevde hun at en kunde fortalte sønnen hennes at han hadde valgt feil leke. For sønnen Harry hadde nemlig plukket ut en dukkevogn!

Idet Rheann skulle gå bort til kunden for å snakke med vedkommende, kom den lille gutten henne i forkjøpet med et strålende svar på tiltale. Nedenfor kan du lese hva hun la ut på Facebook om hendelsen.

dukkevogn

Kilde.

Kjære kunde i lekebutikken,

Jeg så blikket du ga meg og min 3 år gamle sønn i lekebutikken i dag. Jeg så hvordan du stirret da han plukket ut den rosa dukkevognen og dyttet den rundt i butikken i ren glede.

Jeg så hvordan du rynket på nesen før du gikk bort til ham for å vise din misnøye. Jeg hørte hvordan du forsøkte å fornedre sønnen min på grunn av leken han valgte.

«Nei, den der vil du ikke ha, den er bare for jenter, ikke gutter! Den er rosa og jentete! Det er biler og dinosaurer der borte, hvorfor vil du ha en jenteting?»

Du mener altså at du har rett til å si noe sånt til en gutt du aldri har møtt før?

Jeg var på vei bort til deg for å gi deg noe tilsnakk fordi du var så dømmende og kritisk overfor et lite barn – men gutten min kom meg i forkjøpet og ga et svar som var mye bedre enn det jeg kunne gitt:

«Fordi jeg liker den!»

Det er nemlig så enkelt. Det handler ikke om farger, merker eller hvordan lekene ser ut… Det handler om at barnet mitt syntes dukkevognen så ut som en morsom leke.

Han trillet vognen hele veien hjem fra butikken, og han var så stolt! Han fortalte at når han kom hjem, skulle han plassere dukken sin i den – for ja, skrekk og gru, han har en dukke også!

Favorittlekene hans er alle bilene, lastebilene og bussene. Han elsker dinosaurer og monstre. Og han er på sitt mest lykkelige når han får plaske i søledammene utendørs.

Men av og til føler han for å leke med dukken og vognen sin. Han leker med lekekjøkkenet sitt og later som han stryker klærne sine.

Han liker rosa og synes det er spennende å se på at jeg sminker meg.

Er jeg urolig?

Nei, ikke i det hele tatt!

Min sønn kommer til å vokse opp og bli en trygg, aksepterende gutt som ALDRI vil føle seg presset til å tilpasse seg kjønnsstereotyper.

Jeg håper virkelig du så hvor glad og stolt han var når han forlot butikken med sin rosa og «jentete» dukkevogn og at du tenker deg om grundig før du neste gang føler for å snakke slik til et fremmed barn igjen.

Snakk om å bli satt på plass!

For noen gammeldagse holdninger denne kunden hadde. Å kategorisere «jenteleker» og «gutteleker» er bare forrige årtusen. La barna leke med hva de enn vil. Moren her har rett – barna vil vokse opp til å bli trygge på seg selv og aksepterende overfor andre. Og det tar ikke samfunnet skade av.

Del dette videre hvis du er enig.