Hun skal fotografere 11 barn med Downs syndrom, og bildene gjør oss tårevåte.

Fotograf Julie Wilson fanger gleden og lykken i mange familier, fra forlovelser og bryllup til fødsler og milepæler i barns liv.

Hun vet at alle familier og barn er vakre og unike, og at mennesker noen ganger ikke kan se hvordan funksjonshemmede barn også er unike og verdifulle. Julies søster, Dina, ble født med Downs syndrom, og heldigvis visste hennes familie bedre enn å dømme henne etter handikappet sitt.

De så Dina som den fine og unike personen hun var, og nå ønsker Julie å inspirere andre til å gjøre det samme.

Julie Willson, som har tatt disse bildene, vokste opp med en yngre søster, Dina, som hadde Downs syndrom. Hun kaller Dina det «beste som kunne ha skjedd med familien vår.»
downs-syndrom (1)

Tragisk nok gikk Dina bort for fire år siden på grunn av hjertesvikt. Personer med Downs syndrom har dessverre økt tendens til hjerteproblemer.
downs-syndrom (2)

Downs syndrom skyldes en kromosomfeil som fører til mental retardasjon som kan variere fra meget mildt til alvorlig. Det kan ramme hvem som helst, men takket være medisinske fremskritt lever nå mennesker med Downs syndrom lengre, lykkeligere og sunnere liv.
downs-syndrom (3)

På grunn av hennes hjerteproblem var ikke Dina forventet å leve lenge, men takket være hjelp og støtte fra sin familie, levde hun dobbelt så lenge som antatt.
downs-syndrom (4)

Julie forteller at Dina, takket være sine foreldre, kunne leve et fullverdig og lykkelig liv.
downs-syndrom (5)

Julie beskriver Dina som «snill og sta,» at hun elsket mennesker betingelsesløst og og at hun ikke bekymret seg for ting unødvendig.
downs-syndrom (6)

Som et resultat av det å vokse opp med Dina ønsker Julie nå å hjelpe andre til å se og verdsette mennesker med Downs syndrom, og vise frem deres individuelle, unike personligheter.
downs-syndrom (7)

Hun vil at foreldre skal vite at selv om det er utfordringer, så er ikke Down syndrom noe å være redd for, og at det ikke gjør verken barnets eller foreldrenes liv verre.
downs-syndrom (8)

Hun ønsker å vise verden at mennesker med Downs syndrom har like mye å tilby og bidra med som alle andre.
downs-syndrom (9)

Og hun håper at disse bildene vil hjelpe folk med å innse at barn med Downs syndrom har så mye å gi.
downs-syndrom (10)

Kilde: Bored Panda og Facebook/JuleD Photography.

Vi setter pris på Julies gode initiativ og synes virkelig det er verdt å spre. Vennligst dele dette med dine venner hvis du er enig!