Hun fyller lyst brød med bananskiver – resultatet er historiens mest smakfulle frokost!

Hvem er det som ikke liker arme riddere? Nesten alle – og det er en deilig måte å starte, la oss si, en sløv søndag på. Det kan være fristende å legge til mer søtsaker i denne lekkerbiten, men husk å tenke litt på helsen din også.

Heldigvis finnes det mange måter å slukke søtsuget på, samtidig som du får i deg de vitaminene og næringsstoffene kroppen din trenger for å få en blid og sunn dag – og dét på en helt naturlig måte!

Ja, du leste riktig og det vi snakker om er frukt. Fordi, la oss innse det: Frukt er naturens dessert og det er deilig når som helst på dagen (og til og med natten.)

Denne oppskriften er en ypperlig mulighet til å nyte noe søtt som ikke vil gi deg dårlig samvittighet eller for trange jeans. Det beste av alt er at du kan bruke akkurat den frukten eller bærene du liker aller best – det er bare bra å eksperimentere. Som alt annet, så kan kreativitet ta deg ganske langt på vei. I oppskriften nedenfor er det jordbær og banan på menyen, men se hvilke versjoner du kan komme opp med selv også!

arme riddere vri

Ingredienser

3 egg
En klype kanel
En klype salt
1 banan
Honning for smak
3 ms lønnesirup
1.5 dl jordbær
4 brødskiver

Instruks

1. Klekk egget i en bolle og tilsett kanel og salt. Pisk til blandingen er jevn.
2. Del bananen i jevne biter.
3. Plasser bananskivene på to av de fire brødskivene.
4. Tilsett honning på toppen og avslutt med kanel.
5. Plasser de to resterende brødskivene på toppen, som en sandwich. Press lett.
6. Dypp begge sider i eggeblandingen og stek på stekepanne i ca 10 minutter på middels varme – eller til skivene har blitt gyldne.
7. I en annen panne heller du 3 ms lønnesirup.
8. Tilsett jordbærene i den nye pannen og varm dem i ca 3 minutter.
9. Del de ferdige arme ridderne i to trekanter og plasser dem på en tallerken. Det hele toppes med jordbærblandingen og litt melis til pynt.
10. Server og NYT dem!

I videoen under får vi frokosten servert steg-for-steg, så du kan simpelthen dele den med dine venner, for dette kan alle få til!