Uforskammet kvinne håner «den skitne mannen» – angrer seg når han avslører sin identitet.

En bygningsarbeider handlet med skitt i ansiktet, hvorpå en ukjent kvinne kom med en frekk kommentar om utdanningsnivået. Men hans svar er helt perfekt og blir hyllet på sosiale medier.

Andy Ross fra Washington, USA, er en familiemann som jobber i byggebransjen. Etter en dag på jobben var han i butikken og handlet, da han la merke til en liten jente som så på ham.

Selv om han hadde litt skitt i ansiktet, ble han overrasket da han så jentas mor peke på ham og sa: «Derfor bør du fortsette å gå på skolen.»

Andy ble helt overrasket over morens dømmende kommentar. Men han ville hevne seg.

Har høyskoleutdanning

Det moren og datteren hennes ikke visste, var at Andy faktisk har en høyskoleeksamen, og at skitten i ansiktet hans ikke på noen måte gjenspeiler hans utdanningsnivå.

«Først og fremst er jeg tilfeldigvis en veldig utdannet skitten mann. Jeg har ikke bare uteksaminert videregående, men har også en høyskoleeksamen og flere medisinske sertifiseringer. Så å anta at jeg er uutdannet på grunn av utseendet mitt er i seg selv ganske uvitende», skriver Andy i et Facebook-innlegg som nå hylles i sosiale medier.

andy ross 1

Andy skriver videre at han også har jobbet i militæret som sykepleier i en spesialenhet. Etter å ha avsluttet sin militære karriere prøvde han en kontorjobb, som ikke appellerte til ham i det hele tatt. I stedet valgte han å jobbe i byggebransjen der han trives som en fisk i vannet.

«Jeg liker å jobbe med hendene og være utendørs. Som et resultat er jeg skitten noen dager. Jeg tjener godt, har fordeler, og jeg kan forsørge familien min uten problemer. Så utseendet mitt gjenspeiler ikke på noen måte mitt intelligensnivå eller graden av høyere utdanning.»

«Jeg trenger en dusj»

I sitt svar på tiltale, som på bare en uke har blitt delt over 100.000 ganger, lister han også opp åtte punkter som han ønsker at moren skal ta lærdom av:

«Dagens leksjon:
1. Ikke døm mennesker ved første øyekast.
2. Gjør det du elsker, så er det aldri ‘arbeid’.
3. Arbeiderjobber er de beste jobbene. De kan betale godt, og det følger ikke alltid med en prislapp.
4. Utdanning er viktig, men høyskole garanterer ingenting.
5. Erfaring, hardt arbeid og engasjement gjør at du kan lykkes i ditt karrierevalg.
6. Ikke vær en idiot av en forelder som oppdrar barna til idioter.
7. Når du prøver å fornærme noens intelligens og utdannelse, ikke la deg ha lavere utdannelse enn den samme skitne mannen.
8. Jeg trenger en dusj.»

Det er tydelig at Andy har glimt i øyet, og han er også en veldig klok mann: Uansett hvor mye skitt han har i ansiktet.

Det er aldri greit å bedømme noen ut fra utseendet, og Andys åtte punkter er noe vi alle kan ta til oss.