Hundemor funnet utsultet og iskald – så takknemlig for at valpene hennes er trygge.

En utsultet hund som gjorde alt i hennes makt for å holde valpene sine i live, tilbrakte omsider julen i trygge omgivelser, hvor hun ble tatt vare på.

Den to år gamle hunden, nå kalt Celeste, ble funnet forlatt og avmagret rett før jul og brakt til BC SPCA i Nanaimo, British Columbia.

– Hun bodde utendørs og sultet, men hun gjorde tydeligvis alt hun kunne for å prøve å mate valpene sine og holde dem trygge, sa Nanaimo BC SPCA-sjef Bonnie Pequin.

– Det var hjerteskjærende. Det gir meg bare frysninger, det var så trist, la hun til.

Heldigvis fant Celeste og valpene hennes et fosterhjem og tilbrakte juleferien med Elaine Nelson-Hosak og familien hennes.

Valpene og mammahunden koser seg på sofaen med familien. Celeste er spesielt takknemlig og er ifølge Elaine en «forsiktig hund som elsker å bli klappet og omgås sine familiemedlemmer og andre dyr.»

valpe album

Se albumet på Facebook

– Jeg lå på gulvet og hun kommer bort og legger hodet på meg og bare ser på meg med de mest kjærlige og snille øynene, sier Elaine.

Elaine avslørte også at hun har mottatt mye støtte og tilbud om hjelp fra venner og familie så vel som medlemmer av lokalsamfunnet.

Celeste ammer ikke lenger valpene sine og får mat seks ganger om dagen. Hun er på en streng fôringsrutine for å unngå komplikasjoner som kan oppstå med overmating av avmagrede hunder.

Men det har ikke stoppet henne fra å prøve å finne mat på egenhånd, ifølge Elaine.

– Hun åpnet bokstavelig talt mikrobølgeovnen vår og tok ut tallerkenen og satte den på gulvet på jakt etter mat. Hun åpnet fryseren vår ved å sette opp labben og trekke opp døren, sa Elaine i et annet intervju. Familien har nå bundet fast kjøleskapet og fryseren for å holde Celeste ute.

Så hjerteskjærende som Celestes tilstand er, er hun på bedringens vei og sørger for at omsorgspersonene hennes vet hvor takknemlig hun er.

– Det er nesten som hun bare setter pris på at hun er der hun er. Hun setter pris på å bli elsket, fastslår Elaine.

Familien nyter for tiden turer ute i snøen og blir større og sunnere for hver dag.

Celestes 5 valper er tilgjengelig for adopsjon nå på nyåret:


Åååh, for noen herlige nurk. Hadde de ikke vært så langt vekke hadde jeg gjerne tatt de selv.

Når det gjelder Celeste, sier Elaine at familien hennes seriøst vurderer å adoptere Celeste selv, til tross for at de nylig skaffet seg en ny valp.

DEL gjerne denne fantastiske redningshistorien med vennene dine.