Bussjåføren syntes hundeeieren virket tvilsom – når de får øyekontakt låser han døren tvert.

En bussjåfør fikk en fornemmelse av at det var noe galt med mannen som gikk ombord med en hund. Det viste seg at hunden ikke var hans.

Bussjåfør Mike Thomas er godt fornøyd med jobben sin. Han er ikke sen til å ta på seg ansvar i tillegg til sine vanlige plikter – noe som reddet en hunds liv, skriver The Oregonian.

Mike styrte skipet på kveldsturen på linje 54 i Portland, Oregon. Alt gikk bra og uten problemer, men da han så en mann og hunden hans gå langs en sterkt trafikkert motorvei, fikk han en merkelig følelse i kroppen.

Mannen signaliserte at han ville sette seg på bussen. Hundeeieren virket mistenkelig, så Mike bestemte seg for å holde et ekstra øye med ham. Som sagt så gjort, og Mike fortsatte å være litt ekstra oppmerksom på hundeeierens oppførsel.


Da hunden og eieren skulle på, var det som om hunden ikke ville være med, eller at eieren faktisk ikke var hundens eier i det hele tatt, fordi hunden ikke ville på bussen.

Mannen ble sint, og slapp plutselig båndet. Han skulle overlate hunden til seg selv!

Mike syntes ikke dette var greit, og sa:

– Nei, du må ta med hunden din, han er på veien, forteller Mike til The Oregonian.

Motvillig plukket mannen opp båndet og dro hunden inn i bussen. Mike holdt øye med dem mens han kjørte videre for å se hva som skjedde.

Prøvde å gi bort hunden


Til sin overraskelse begynte mannen plutselig å snakke med en medpassasjer, og Mike overhørte spørsmålene han stilte. Han ble mildt sagt sjokkert da mannen spurte medpassasjeren om hun ikke ville ta med seg hunden hjem!

Mike forsto hva som foregikk: Mannen var ikke hundens eier i det hele tatt. Enten hadde han stjålet hunden, eller så var hunden rett og slett funnet av feil person.

Omtrent en time senere, da mannen skulle gå av ved endestoppet i Portland sentrum, valgte bussjåføren å handle.

Låste hundetyven inne

– Ting stemte ikke. Jeg gjorde det klart for ham at jeg ikke kjøpte historien hans, sier Mike ifølge avisen.

Akkurat da mannen skulle gå av hunden, fikk Mike øyekontakt med ham og lukket de låste dørene. Mannen skulle ikke få gå ut av bussen med hunden, hadde han bestemt.


– Jeg tok tak i halsbåndet til hunden og sa til mannen at hunden skulle få være hos meg. Jeg skulle ta ham med tilbake til familien, sa Mike.

Instinktene stemte helt

Det hele gikk veldig bra. Mike tok hunden tilbake til eieren, som fortalte henne at hun var på ferie og at sønnen hennes hadde voktet hunden – som enten hadde rømt eller blitt stjålet en dag tidligere.

Eieren ble så overlykkelig da hunden endelig kom seg hjem.

– Det gjør meg stolt når det finnes så godhjertede mennesker i verden. Som er villige til å strekke seg den ekstra meteren for våre firbeinte venner, sier hun til avisen.

Vel, når enden er god er allting godt, som visdomsordet lyder. Hva skulle vi gjort uten våre fantastiske bussjåfører?