5 år gammel gutt forsvinner i havet – da gjør badegjestene DETTE for å hjelpe til med letingen.

Denne saken er fra Julianadorp i Nederland. Pappaen til 5-åringen så ham hoppe inn i bølgene, men han så aldri at han kom tilbake. Da gjorde badegjestene noe utrolig.

mur

En tysk mann ble nesten vitne til at hans verste mareritt ble virkelighet, da den 5 år gamle sønnen hans hoppet inn i bølgene og ikke kom opp igjen. Han slo umiddelbart alarm og det ble satt i gang en stor leteaksjon.

Kystvakten sendte ut et helikopter og et fly, i tillegg til at et politihelikopter også hjalp til med å lete. Men badegjestene sto ikke bare stille og så på mens det hele pågikk. Fotografen Peter van Aalst var tilfeldigvis på stranden og fortalte for nederlanske Algemeen Dagblad at rundt et dusin personer dannet en menneskelig mur for å lete i vannet.

Det var et skremmende øyeblikk. For hvert minutt som gikk, så mistet de en liten bit av håp. Men etter ca. 45 minutter kom de gode nyhetene som alle hadde håpet på: Gutten var funnet!

Den lille gutten gikk på en strand omtrent to kilometer unna. Det er ikke helt sikkert hvordan han har kommet dit, men han ble sannsynligvis desorientert i havet og gikk feil vei.

Etterpå fulgte en emosjonell gjenforening med foreldrene, søsteren og broren hans. Og via Twitter takket den tyske familien alle for den uselviske innsatsen deres.

Politiet takket også alle som var involvert!

Havet er uforutsigbart og derfor også veldig farlig, men heldigvis gikk alt godt til slutt denne gangen.

Vi vil også passe på å takke alle helter som var med og reddet gutten fra en skjebne som kunne ha blitt så mye verre!