Hans mor var nær ved å dø av brystkreft. Da oppfant han BH-en som kan redde millioner av liv.

Etter at moren nesten mistet livet på grunn av brystkreft, oppfant sønnen en BH som kan redde millioner.

Kreft er en forferdelig sykdom som alle har blitt påvirket av – enten har det rammet oss selv eller noen vi kjenner. Brystkreft påvirker mange kvinner og har tatt mange liv. Hvis kreften oppdages tidlig, øker muligheten for å bli fullstendig frisk igjen.

Det kan imidlertid være at en kvinne blir tvunget til å operere bort ett eller begge brystene for å bli kvitt kreften.

Da Julián Ríos Cantú var 15 år gammel, fikk moren brystkreft for andre gang. Hun måtte fjerne begge brystene og Julián var redd for at han ville miste moren, skriver Kampen Mot Cancer.

Frykten fikk ham til å ville hjelpe andre slik at ingen måtte miste moren, kona, venninnen eller datteren. Andre gang moren til Julián fikk diagnosen, hadde svulsten vært der i lang tid, men ikke engang mammogrammet hadde oppdaget den. Hun hadde allerede brystkreft i trinn tre.

Det var da frøet ble sådd hos Julían. Da han var 17 år startet han sin egen virksomhet med et mål – å redde flest mulig kvinners liv.

Det han oppfant var en BH med 200 sensorer som kan hjelpe kvinner med å oppdage kreft på et tidlig tidspunkt. Sensorene oppdager endringer i brystene som man deretter kan følge i en app.

Julians oppfinnelse gir virkelig håp om en bedre fremtid. En fremtid der flere kvinner kan reddes fra brystkreft, ifølge Kampen Mot Cancer.

Vi ønsker nå å spre så mye kunnskap som mulig om denne BH-en, som forhåpentligvis kan spare millioner av liv, også her hjemme.