6 fremmede sitter i mørket og prater. Men når lyset tennes, forandres alt.

Uansett hvor mye vi liker å tro at vi ikke dømmer andre på grunn av utseendet, har det motsatte blitt vitenskapelig bevist flere ganger. Underbevisstheten kan rett og slett ikke la vær. Det tar bare 7 sekunder før vi danner oss et bilde av fordommer når vi møter andre mennesker. Så et interessant spørsmål er: Hva ville hendt hvis vi traff andre mennesker – uten å se dem? Det var akkurat dette Coca Cola i Midtøsten ville finne ut med sin nye reklamefilm.

De plasserte 6 fremmede ved et bord i et beksvart rom, for å la dem snakke med hverandre. Først skulle de fortelle litt om seg selv, og senere skulle de andre gjette hvordan de trodde personen så ut.

Men så snart lyset ble tent, skjedde det noe. Nesten alle forutinntatte meninger som personene ved bordet hadde om hverandre, viste seg å være feil. De kan ikke gjøre annet enn å stirre på hverandre.

Hvis dette forteller meg én ting, er det dette: Hvis vi alle bare kunne vært litt mer åpensinnet om hverandre, er jeg sikker på at denne planeten ville vært en langt mer triveligere plass å leve på.

Loading...