Den aldrende mammaens brev til sin datter varmer hjerter verden over. Dette er vakkert.

Før eller senere blir vi alle eldre – det er uunngåelig. Og med alderen blir mange også tregere og mer distansert.

Kanskje kommer våre kjære til å synes det er vanskelig å skjule sin frustrasjon når vi forteller dem det samme flere ganger, når vi får vanskeligere for å gå eller når vi glemmer ting. Egentlig er det ikke så rart – vi ønsker vel alle at våre foreldre skal fortsette å være den samme personen som de alltid har vært?

Nylig dukket det opp et anonymt brev lagt ut på nettet, adressert fra en mor til sin datter. Brevet er skrevet for dagen da hennes datter vil oppdage at moren har blitt eldre.

brev mamma datter

Vi ble utrolig rørt av dette brevet, og det ga oss en skikkelig tankevekker. Nedenfor finner du det vakre brevet i sin helhet:

Min kjære jente,
Jeg ber deg om å være tålmodig på den dagen du finner ut at jeg begynner å bli gammel, men mest av alt ber jeg deg om å prøve å forstå hva jeg går igjennom.

Hvis jeg gjentar det samme om og om igjen når vi snakker, ikke avbryt meg og si: «Du sa det samme for et minutt siden»… Bare hør, takk.

Prøv å huske de gangene du var liten, og jeg leste den samme historien for deg, natt etter natt, om og om igjen til du sovnet.

sovende babyjente

Når jeg ikke ønsker å ta et bad, ikke bli sint og fornærm meg. Husker du da jeg måtte jage etter deg og prøver å finne grunner til å få deg til å ta en dusj når du var en liten jente?

Når du ser hvor vanskelig jeg har for å ta til meg ny teknologi, gi meg tid, og ikke se på meg med det blikket… Husk, elskede, at jeg tålmodig lærte deg mange ting, som å spise riktig, kle på deg, gre håret og håndtere livets utfordringer hver dag…

Den dagen du finner ut at jeg begynner å bli gammel, ber jeg deg om å være tålmodig, men mest av alt ber jeg deg om å prøve å forstå hva jeg går igjennom.

Hvis jeg noen ganger mister tråden når vi snakker om noe, gi meg tid til å komme tilbake. Hvis jeg ikke lykkes, ikke bli nervøs, utålmodig eller arrogant. Bare vit i ditt hjerte at det viktigste for meg er å være sammen med deg.

Når mine gamle, slitne bein ikke tillater meg å bevege meg så fort som før, gi meg hånden din på samme måte som jeg tilbød min da du tok dine første skritt i livet.

Når denne dagen kommer, ikke vær trist. Bare vær tilgjengelig for meg med en kjærlig forståelse under den tiden hvor jeg nærmer meg slutten av livet mitt.

Jeg setter pris på og takker for all den tid og glede vi delte. Med et stort smil, og med all den kjærlighet jeg alltid har hatt for deg, vil jeg bare si: Jeg elsker deg, min fantastiske datter.

mor datter

For et flott brev, ikke sant? Vi må aldri glemme de som alltid har elsket oss betingelsesløst.

Vennligst DEL denne artikkelen hvis du ble like rørt av dette som oss!