Kvinners hjerne jobber hardere enn menns – derfor trenger kvinner mer søvn, ifølge vitenskap.

Vitenskapen har bekreftet at kvinner har mer komplekse hjerner, noe som antyder at de trenger mer søvn.

Professor Jim Horne, direktør for søvnforskningssenteret ved Loughborough University, har en spesifikk forklaring på viktigheten av å sove, skriver Healthy Food House.

Han sier blant annet følgende: “En av de viktigste funksjonene til søvn, er å la hjernen reparere seg selv og hvile ut. Når man sover, helbredes hjernebarken – området som er ansvarlig for blant annet språk og hukommelse – seg selv.”

“Jo mer du bruker hjernen i løpet av en dag, jo mer hvile trenger den – og dermed mer søvn. Kvinner multitasker – de gjør mye på en gang og er fleksible – og bruker mer av hjernen enn menn gjør. Derfor trenger de mer søvn.”

James Wheeler / Unsplash

Professor Jim Horne fortsetter med at; “Kvinners hjerner er satt sammen annerledes enn menns og er mer komplekse, så de har et større behov for søvn. Gjennomsnittet er 20 minutter mer i døgnet, men noen kvinner trenger enda mer.”

Og skal man ta professoren bokstavelig, bør menn la kvinner sove ut, om de ønsker seg et fredelig hjem. Kvinner som sover for lite føler nemlig på sterke følelser av å bli sinna, fiendtlige og deprimerte, advarer han.

Så der har vi det! Nå kan alle kvinner sove ut med god samvittighet!

DEL gjerne videre på Facebook, slik at dette blir allmennkunnskap.

Loading...