Verdens tristeste isbjørn tvinges til å bo i et kjøpesenter – for at besøkende kan ta «kule selfies».

«Verdens tristeste isbjørn bor i et kjøpesenter». Slik lyder overskriftene som har spredt seg som ild i tørt gress på nettet, og fått tusenvis til å signere opprop for dyrerettighetsorganisasjoner som arbeider for at bjørnen skal få et bedre liv.

Isbjørnen er døpt til Pizza. Han er tre år gammel og fanget i et kjøpesenter i Kina for at besøkende skal få ta selfies med ham i bakgrunnen. Det var da den Hong Kong-baserte Animals Asia publiserte en video som viser når besøkende tar bilder av isbjørnen, at nettet begynte å koke.

Dette er så forferdelig!

Bildene viser at Pizza ikke har det bra. Faktum er at isbjørnen er beskrevet som trist, der den lever på innsiden av glassrutene, skriver Indiatimes. Kjøpesenteret der han bor er også en dyrehage, hvor besøkende kan kombinere shoppning med å se på eksotiske dyr. The Grandview Aquarium i Guangzhou, Kina, åpnet i januar i år og har vært utsatt for svært hard kritikk fordi de ikke tar vare på dyrene sine riktig. Pizza er et klart eksempel på det.


isbjorn1

Det lille glassburet er langt fra nok for en isbjørn som av natur beveger seg over svært store områder. I tillegg blir Pizza stresset av alle menneskene som tar bilder av ham på den andre siden av glasset.

isbjorn2

Dessverre er ikke Pizza alene. Kjøpesenteret har også seks unge hvitvaler, flere hvalross, en ulv og fjellrev. Lyst til å hjelpe Pizza og de andre dyrene i kjøpesenteret? Klikk her og signer oppropet hos Animal Asia. Få stopp for denne galskapen!


Vennligst del denne artikkelen med dine venner og inviter flere til å signere.

Ingen dyr skal måtte leve som dette!