Denne gigantiske rosekaken er helt nydelig. Men da jeg så innsiden? Helt sinnssykt!

Hvis du er lei av å lage den samme gamle bursdagskaken hvert år, så er dette den neste oppskriften for deg. Den flotte kaken er av episke proporsjoner. Jeg skal innrømme at det er litt skremmende for en nybegynner å begi seg ut på, men jeg lover at det ferdige produktet ikke bare er nydelig – det smaker deilig også.

Til ære for datterens bursdag er bakeguru Vanessa Of Cake Style her for å demonstrere hvordan man skal diske opp med denne merkelige formen av en kake. Det er utrolig å se henne lage denne gigantiske blomsterkaken ved hjelp av flere lag med vaniljekake, morsomme smørkremer med sterke farger og modellert sjokolade. Seriøst, hvem vil vel ikke elske å bli servert en kake som dette?

De fleste antar at rosekaken krever kronblader i fondant og alle vet at det er vanskelig – derfor gir de opp før de har prøvd. Men Vanessa bruker ikke fondant, hun bruker modellert sjokolade. ”Fondant må ha polstring for å kunne støtte kaken en hel dag og kronbladene på den siste raden ville ha kollapset eller brytes av,” sier Vanessa. ”Personlig syns jeg sjokolade smaker mye bedre, da det er mye søtere enn den tradisjonelle fondanten.”

Gjør deg klar for en godbit for øynene (og smakssansene). Se hvordan den flotte rosekaken kommer til verks i videoen nedenfor… og del det med andre kakeentusiaster!