Han var LEI av at sønnen ikke svarte på SMS. Så han gjorde dette med saken.

Barna får mobiltelefoner i yngre og yngre alder. Og de er ikke Nokiatelefonene mange av oss hadde rundt årtusenskiftet, som bare var i stand til ringing, sms og å spille Snake, de er smarttelefoner. Små datamaskiner, rett og slett.

Som mange foreldre slet Nick Herbert, en far i Storbritannia, med å få sin sønn, Ben, til å skrive tilbake etter at han kjøpte ham en smarttelefon. Derfor bestemte Herbert seg for å ta saken i egne hender, og opprettet ReplyASAP-appen som vil låse et barns telefon til de svarer.

Herbert forklarer på appens hjemmeside hvorfor han bestemte seg for å lage appen etter å ha kjøpt sin sønn en telefon.

«Men det jeg trodde var en løsning, ble et annet problem,» skrev Herbert. «Fordi telefonen var smart, kunne han spille spill og se på videoer på den. Så alltid holder han telefonen stille, så jeg ville ikke vite det.»

«Som sådan, når jeg prøver å kontakte ham, svarer han sjelden, enten fordi han ikke hører på telefonen eller fordi (og jeg har endelig måttet innrømme dette til meg selv), han kan være flau for å snakke med sin far foran av vennene sine.»

«Det er meldingsapper som forteller deg når en melding er levert og sett, men poenget er at meldingen kan bli ignorert eller ikke sett fordi han ikke hørte det,» forklarte Herbert. «Så ReplyASAP er min løsning på dette problemet.»

Appen tillater en forelder å sende eller planlegge meldinger, og gjør en melding hørbar selv om mottakeren har telefonen på stille. Den støyen vil fortsette til mottakeren erkjenner det. Appen vil også vise på telefonen over hva de gjør, og blokkerer telefonen til barnet svarer. Den gir til og med avsenderen mottakerens plassering.

«Under utviklingsprosessen snakket jeg med Ben og viste ham design og tenkning bak appen, og han liker ideen fordi han vil vite at hvis han får en av disse meldingene, vil han alltid høre det og vet at det er viktig.»

«Han vil også ha muligheten til å sende meg disse meldingene, så det er en felles forståelse at bruk av ReplyASAP bare er for viktige ting, og ikke fordi han trenger nye batterier til sin Xbox-kontroller.»

Appen er for øyeblikket bare på Android-telefoner, men «kommer snart» for iOS-enheter. ReplyASAP starter på omtrent $ 1,25 for å koble til en annen person.

Hva synes du? Del hvis du synes det er en god idé.

Loading...