Sykepleier Johanna vil totalforby abort – selv i tilfeller av incest og voldtekt.

Johanna Byman er utdannet sykepleier og har bakgrunn fra helsetjenester. I et år nå har hun hatt ansvaret for Livlinan, som er en nødlinje for alle kvinner som vurderer å ta abort, har tatt abort eller er gravid og trenger støtte.

Johanna Byman har nå blitt styreleder for Människovärde, en ideell forening som “ønsker å arbeide for økt respekt for menneskets unike og ukrenkelige verdi, fra unnfangelse til den naturlige enden av livet, og være et forum for en konstruktiv etisk dialog om spørsmål som gjelder menneskelig verdi.”

Shutterstock

I et intervju med Människovärde sier hun dette om Livlinan:

– Det er helt i tråd med det jeg brenner for. Tenk deg å kunne være der for å gi råd til en ung jente som sendte oss en e-post om at hun er ikke-planlagt gravid og lurer på hva hun skal gjøre eller trøste en kvinne som er deprimert og lurer på om det kan være relatert til aborten hun gjorde for syv måneder siden. Det føles både strålende og ydmykt å jobbe med dette. Jeg startet i januar 2019 og ser nå hvor viktig Livlinan er og at det faktisk er et godt supplement til hva helsetjenester og samfunnet tilbyr.

Människovärde er mot abort og ønsker å fjerne retten til abort fullstendig, selv om fosteret er et produkt av voldtekt eller incest.

Hva synes du om abortproblemet? Del gjerne og diskuter med venner og familie!

Loading...