Viral TikTok-video viser restaurantarbeidere gjemme seg bak disken slik at de kan spise

På bare seks sekunder illustrerer denne TikTok-videoen en hel verden av utmattelse og arbeidsforhold for folk i matservicebransjen.

Det er kokken Nestor Consuegra som har postet videoen som viser restaurantarbeidere som sitter på huk bak disken for å spise midt under skiftet. De har tydeligvis ikke tid til en pause, men de får heller ikke spise foran kundene. «Kokken fortjener bedre,» skrev Consuegra, «la oss jobbe sammen for å gi kokken de pålagte pausene og tiden til å spise.»

@nessconsuegra chef deserve better, let’s work together to give chef the proper breaks and time to eat #chef #time #foryoupage #parati ♬ sonido original – Nestor Consuegra

Kommentarer tikket raskt inn, og fremhevet lignende erfaringer i bransjen. «Det er derfor jeg hater restauranter,» skrev en. «Åtte timer knekker ryggen og se på den magre hvilen de får. Underbetalt og mishandlet.»

Denne typen situasjoner er vanlig kjent blant matserveringsarbeidere, og sosiale medier bidrar til å spre ordet til utenforstående. Mange fastfood-kjeder opererer med en «Hvis du har tid til overs, har du tid til å rydde»-mentalitet, noe som gjør at ansatte føler seg overarbeidet. Det er en DEL av grunnen til at folk slutter i restaurantbransjen i hopetall.