Babyjenta gråt av høy feber. Når pappa tar av henne sokken ser han noe på tåen hennes…

Scott Walker fra Kansas fikk seg en skremmende opplevelse i forbindelse med sin datter, Molly. Den lille jenta som ble født 7 uker for tidlig, skrek og gråt noe voldsomt. Det var da mamma og pappa oppdaget at hun var brennende varm. Den bekymrede pappaen tok av henne sokken, bare for å oppdage noe merkelig. Noe som hverken Scott eller kona noen gang hadde hørt om før.

På Mollys babytær hadde ett enkelt hårstrå surret seg rundt den nest største tåen så stramt at det hadde stoppet blodsirkulasjonen fra kroppen hennes. Dette fenomenet, som på engelsk kalles «hair tourniquet», innebærer at et hårstrå eller en tråd vikler seg rundt et barns tå og hindrer en tilstrekkelig blodgjennomstrømming. Heldigvis har Molly det helt fint nå, takket være hennes raskt tenkende mor som øyeblikkelig fjernet det med en pinsett.

Nedenfor kan du lese innlegget faren la ut på sosiale medier:

«Vår lille Molly skremte oss i dag. Det som skjedde var nytt for meg, men tydeligvis ikke helt uvanlig, så jeg tenkte jeg skulle dele det med andre foreldre der ute.»

molly1

«Jeg var med familien og spiste lunsj da Molly begynte å grine og skrike, uten at det i seg selv er helt uvanlig. Men hun ble stadig mer opphisset og etterhvert overopphetet, noe som fikk oss til å fjerne sokkene hennes for å kjøle henne ned. Det var da vi så tåen hennes. Dette kalles et «hair tourniquet», som bokstavelig talt er et hårstrå som, inni sokken, vikler seg uforklarlig rundt en tå så stramt at det kan skjære gjennom huden og potensielt avskjære blodsirkulasjonen.»

molly2

«Heldigvis for Molly, har hun en mor med medisinske superkrefter som var i stand til å fjerne håret med pinsett og et forstørrelsesglass i løpet av få minutter. Dette bildet ble tatt ca 45 minutter etter at håret ble fjernet. Dessverre klarte håret å skjære seg hele veien gjennom Mollys hud, helt rundt tåen hennes, men det kunne ha vært verre hvis det hadde gått mye lenger tid ubehandlet, eller hvis håret ikke var tilgjengelig.»

molly3

«Legen fortalte meg, for fremtidig referanse, å alltid sjekke tærne hvis barnet er utrøstelig. Bare en info til alle foreldre og omsorgspersoner der ute.»

Vennligst DEL denne viktige informasjonen for å hjelpe de foreldrene du kjenner.