Syk, 59 år gammel sjimpanse gjenkjenner stemmen til sin gamle passer. Reaksjonen er hjerteskjærende vakker.

Mama, en 59 år gammel sjimpanse og matriarken til en berømt sjimpanseekoloni fra Royal Burgers Zoo i Arnhem, Nederland, var alvorlig syk. I denne rørende videoen klarte hun ikke å spise og følte at hun nærmet seg slutten av livet sitt når hun ble besøkt av sin gamle dyrepasser og livslange venn. Resultatet er en av de mest følelsesmessige og hjerteskjærende øyeblikkene jeg noensinne har sett mellom dyr og menneske.

Da dyrehagen kontaktet Jan van Hooff, som er professor i atferdsbiologi ved Universitetet i Utrecht og medstifter av kolonien i parken, kom han umiddelbart for å se henne.

Mama spilte en svært viktig sosial rolle i kolonien, noe som bidro til banebrytende forskning om primatadferd som er beskrevet i «Chimpanzee Politics» av Frans de Waal, som studerte kolonien siden 1974.

Van Hooff har kjent Mama siden 1972, og han så henne en uke før hun døde av alderdom i april 2016. Det tok en stund før hun ble oppmerksom på Jans nærvær, men hans stemme og berøring gjenvåknet noe i henne, og reaksjonen hun har i øyeblikket hun innser at han er der, vil du definitivt få med deg.

Hvis noen er i tvil om evnen sjimpanser har til å vise følelseser til andre dyr og mennesker, bør dette pulverisere den tvilen for godt.

Se selv, og del dette utrolig rørende øyeblikket med venner og familie.