Siamesiske tvillinger ble verdensberømte i 2002. 11 år senere sjokkeres verden av de nye bildene.

Kendra og Maliyah Herrin er et par tvillinger som kom til verden 26. februar 2002. Deres foreldre, Erin og Jake, var lykkelige over at deres elskede døtre endelig kunne se dagens lys.

På samme tid ble de tvunget til å ta en vanskelig og livsviktig avgjørelse.

siamesiske 1

Foto: Youtube

Mamma Erin og pappa Jake gjestet Oprah Winfrey Show i 2007 og på den måten ble familien berømt over hele verden. Denne historien traff mange av Oprahs seere midt i hjertet.

Jentene ble født som siamesiske tvillinger og foreldrene ble tvunget til å ta et avgjørende valg for hvordan livet til døtrene kom til å bli i etterkant.

Skulle de fortsette å være festet til hverandre, eller skille dem fra hverandre med en operasjon?

Begge alternativene var livsfarlige for barna. Å skille siamesiske tvillinger er kjent for å være en svært komplisert operasjon, og mindre risikabelt ble det ikke av at Kendra og Maliyah delte tykktarm, lever, en nyre og hud.

siamesiske 2

Foto: Youtube

Legene fortalte dem at det kom til å bli vanskelig for tvillingene å overleve om de prøvde å separere dem.

De vokste dermed opp i sammenvokst tilstand, men da de fylte fire ar bestemte foreldrene og legene å endre på det. Foreldrene ville gi barna sine en sjanse til å leve et normalt liv.

Som en følge av det måtte tvillingene opereres – og separeres. Dette bestemte foreldrene, selv om de visste at det var en risiko for at operasjonen kunne få alvorlige følger.

Ettersom historien om søstrene var så spesiell ble nyheten om den kommende operasjonen raskt spredd. Det er veldig uvanlig med siamesiske tvillinger og under 20 prosent av de som adskilles pleier å kunne leve et relativt selvstendig liv, ifølge Houston Chronicle.

I 2006 ble operasjonen gjennomført, noe som tok totalt 26 timer – og etter en fantastisk innsats av legene lyktes de i å separere tvillingene og redde dem samtidig!

Da de 25 år gamle foreldrene fikk høre at operasjonen var velykket begynte de å gråte av glede, mens slektningene stod dypt berørte rundt dem og applauderte. Det var et øyeblikk de aldri vil glemme. Tvillingene hadde ved det tidspunktet også en to år eldre storesøster, samt to yngre brødre, også de tvillinger.

Slik ser de ut nå, elleve år senere, da de igjen var med på et TV-innslag:


 

Det er lett å se at disse herlige jentene er livsnytere, og jeg ønsker dem bare det beste i fremtiden.

DEL gjerne videre om du gjør det samme!