Ung jente med Downs syndrom blir mobbet – da griper presidenten inn for å beskytte henne

En 11 år gammel jente med Downs syndrom ble mobbet på skolen sin. Presidenten i Nord-Makedonia ble informert og bestemte seg for å personlig ta seg en tur til skolen.

Mobbing er det verste som fins, men er dessverre en realitet som tusenvis av barn (og voksne) over hele verden står overfor, selv i dag.

President Stevo Pendarovski holdt den unge Embla Ademi i hånden da han kjørte henne til Gostivar barneskole på mandag, melder CNN.Med denne handlingen ønsker presidenten å gjøre en gest og fokusere på empati. I følge Gelderlander ble Embla skilt fra klassen sin på skolen fordi andre foreldre rapporterte at hun var aggressiv.

Omsorgspersoner ved et lokalt senter for funksjonshemmede barn rapporterte imidlertid at Embla ikke viste noen aggressive tendenser. Til tross for dette, med kun en liten elektrisk varmeovn, måtte jenta sitte alene i skolens aula.

Presidenten snakket med foreldrene hennes om utfordringene de møter på daglig basis og mulige løsninger.

«Presidenten har erklært at oppførselen til de som setter barnets rettigheter i fare er uakseptabel, spesielt når det gjelder barn med atypisk utvikling», heter det i en uttalelse.

– Vi er alle likeverdige i samfunnet vårt, sier Pendarovski.


– Jeg kom hit for å gi min støtte og øke bevisstheten rundt inkludering.

Trakassering i noen form bør aldri tolereres og er dessverre fortsatt helt vanlig. Det skjer på så mange måter og ser aldri ut til å forsvinne. Derfor er det så viktig å snakke om det.

Loading...