Derfor skal du alltid legge en mynt i fryseren før du drar hjemmefra!

Har du noensinne kommet hjem fra en ferie eller jobbreise og sett at alle klokkene er stilt inn på feil tid?

Det tar ikke lang tid før du innser at du har hatt strømbrudd. Det er umulig å vite omfanget av det og derfor også vanskelig å se hvor mye for eksempel maten i fryseren har blitt påvirket. Det er stor sannsynlighet for at det har tint og blitt ødelagt, for så å bli frosset ned igjen.

Men nå kommer redningen som du enkelt kan bruke hver gang du forlater huset.

Det høres kanskje merkelig ut, men alt du trenger en kopp, en mynt og vann!

For those of you that are evacuating from the coast, I just heard a great tip. It’s called the one cup tip. You put a…

Publisert av Sheila Pulanco Russell Onsdag 5. oktober 2016

I et Facebook-innlegg forklarer “oppfinneren” Sheila Pulanco Russell hvorfor alle burde gjøre dette, samt hvordan:

“Sett en kopp med vann i fryseren. Vent en liten time eller to, slik at vannet fryser og så legger du bare en mynt på toppen før du setter den tilbake i fryseren.

På den måten så kommer du til å vite om maten din har tint og så frosset igjen når du kommer hjem, eller om den har vært frossen hele tiden mens du har vært borte.

For om mynten har sunket til bunnen av koppen, så betyr det at alt maten har tint og at du burde kaste den. Men om mynten enten er på toppen eller i midten av koppen, så kan matvarene dine fortsatt være fine.


Det er også en god idé å ha denne i fryseren hele tiden – slik at om strømmen går av en eller annen grunn, så har du dette knepet å falle tilbake på. Om du er usikker på maten din, bare kast den. Hovedsaken er at alt skal være trygt!”

Enkelt, effektivt og billig! Enda en stor pluss er at det er bra for miljøet, siden du ikke trenger å kaste masse unødvendig mat.

Del gjerne dette fiffige knepet med alle vennene dine!