Strømmen gikk i disse byene… Og du vil aldri se på nattehimmelen på samme måte igjen.

Se for deg at strømmen gikk i byen du bor i. Hvordan ville den sett ut uten lys? Ville du sett stjernene? Sannsynligvis ville utsikten forbauset deg. Disse bildene av fotograf Thierry Cohen, forestiller seg nøyaktig hvordan nattehimmelen ville sett ut i et dusin store byer dersom strømmen skulle forsvinne, eller lysene bli slått av.

Så demp belysningen og forbered deg på noe spektakulært.

Paris
01-Paris

Cohen fotograferer verdens største byer, oppsøker utsikter som appellerer til ham og noterer nøyaktig tid, vinkel, breddegrad og lengdegrad for sin eksponering.

Rio
02-Rio

Ettersom verden roterer rundt sin egen akse, vil stjernene som ville vært synlig over den bestemte byen forflytte seg til å bli synlig fra ørkener, fly og andre steder fri for lysforurensing.

San Fransisco
03-San-Franscisco

Ved å merke seg den nøyaktige bredde-og vinkel på sitt bybilde, er Cohen i stand til å spore jordens rotasjon til steder av atmosfærisk klarhet som Mojave, Sahara, og Atacama-ørkenen.

The Empire State Building, New York City
04-The-Empire-State-Building-New-York-City

Der setter han opp sitt kamera for å fange opp det som er tapt blant den moderne, urbane generasjonen. Ved å blande de to bildene, skaper Cohen ett nytt bilde full av resonans og nyanse.

Los Angeles
05-Los-Angeles

Arbeidet er både politisk og åndelig, ikke bare med tanke på hva vi gjør mot planeten, men ved å tegne uventede forbindelser mellom ulike steder.

São Paulo
06-So-Paulo

Like viktig spør han: Hva går vi glipp av ved å skjule synligheten av stjernene? Ettersom verdens befolkning blir stadig mer urban, er det en disjunksjon med den naturlige verden som både Cohen og vitenskap antyder fører til både fysiske og psykiske skader.

Shanghai
07-Shanghai

Byer som aldri sover består av millioner av mennesker som bryter den naturlige syklusen mellom arbeid og hvile. Cohens fotografier forsøker å gjenopprette vår visjon, og i vakkert utformede utskrifter og bilder gir han betrakteren en mulighet til å koble seg til den uendelig energien av stjerner igjen.

Brooklyn Bridge, Brooklyn, NY
08-The-Brooklyn-Bridge-New-York-CityHong Kong
09-Hong-Kong
Hong Kong
10-Hong-Kong

Disse bildene har gjort meg målløs. Jeg kan ikke unngå å huske historien om da Los Angeles fikk et blackout i 1994. Da skal innbyggere ha ringt til politiet for å spørre om merkelige lys på himmelen som freaket dem ut. Disse lysene viste seg å være synlige stjerner.

Del Thierrys utsøkte arbeid med dine venner for å gi dem en påminnelse om hva som skjuler seg der oppe.