Foreldrene nekter å adoptere «misdannet» baby. Men 2 år senere? Se på ham nå!

Å ønske sitt første barn velkommen til verden er virkelig en hendelse som forandrer livet for alltid. Den kjærligheten er sterkere enn noen annen – og det eneste som betyr noe er at det skal gå bra med den lille hjerteknuseren.

Da Sara Heller ønsket sitt første barn velkommen – en liten gutt som heter Brody – var det en stor lettelse, men det var også mye uro. Sara og hennes partner Chris Eidam hadde nemlig oppdaget noe om Brody da Sara bare var i sin 24 graviditetsuke.

Saras ultralyd viste at Brody hadde et spesielt uvanlig tilfelle av leppe- og ganespalte. Hos de fleste barn er det bare som et hakk i leppa, men hos Brody gikk spalten hele veien fra leppa og opp til nesa.

Selvsagt ble mamma og pappa veldig urolige, men de bestemte seg for å gjøre noe annerledes med sønnens diagnose.

Legene sa at de bare visste om ni andre i verden som lever med det samme som Brody.

– De spurte om vi ville beholde barnet, sier pappa Chris Eidam til Omaha News.

Sara og Chris var overbevist om at de skulle fortsette graviditeten.

Sara sier at hun ville forandre måten mennesker ser på barn med leppe- og ganespalte-utfordringer.

– Det er ok å være stolt over barnet sitt, uavhengig av omstendighetene. Vi ønsket å endre på hvordan bilder av nyfødte ble spredt av foreldre på Facebook og Instagram. Vi ville spre kunnskap om leppe- og ganespalte, sier mammaen til Today.com.

Det er under graviditetens andre og tredje måned at fosterets ansikt endrer seg og de ulike delene i ansiktet vokser sammen.

Cirka 100-130 barn fødes hvert år med en eller annen for for leppe-, kjeve, og/eller ganespalte i Norge. I USA ligger de samme tallene på rundt 2650 årlig.

Eksperter forsøker fortsatt å forske på hvorfor denne avvikelsen oppstår, man vet dog at en femtedel av alle som har det får det på grunn av at de arver det.

Barn som fødes med ganespalte gjennomgår ofte operasjoner samt behandling for å lære seg å snakke.

Sara og Chris, som hadde ikke penger til en operasjon, var fortsatt fast bestemte om å forandre menneskers måte å se på folk med leppe- og ganespalte.

Sara har fått flere ufølsomme kommentarer på Instagram, etter å ha lagt ut bilder av sønnen.

Noen skrev:

«Hva slags feil har han i ansiktet?»

Sara sier at hun ikke bare ble sjokkert over kommentaren, men hun var ikke forberedt på å måtte forsvare sitt barns utseende.

Men i stedet for å få et sinneutbrudd begynte hun å opplyse om leppe- kjeve- og ganespalter (LKG). Hun håpet å forandre alle misoppfatningene folk kan ha om sykdommen.

Sara forteller:

– Jeg bestemte meg for å opplyse, i stedet for å konfrontere. Det vil jeg at Brody skal gjøre i fremtiden også. Jeg vil at han skal opplyse andre og være et forbilde for andre barn med leppe-, kjeve- og ganespalte, som kanskje ikke blir hørt selv, sier hun til Today.com.

En kveld for ikke så lenge siden var Sara ute med Brody og noen av venninnene hennes, for å spise middag på restaurant.

Når alle hadde spist opp snek servitøren noe som lignet en serviett bort på bordet. Sara oppdaget dog at det faktisk var en brettet sjekk. Mammaen åpnet den, men klarte nesten ikke å ta innover seg hva hun så. Der lå det 8000 kroner og en liten lapp hvor det stod: «Til deres vakre barn».

«Tårene falt ned fra kinnene mine i det samme sekundet jeg leste det. Lykken jeg kjente i hjertet mitt var ubeskrivelig, sier Sara.

Den generøse og overraskende sjekken hjalp Sara og Chris å betale for noen av Brodys sykehusregninger.

Brodys siste operasjon hjalp mye i forsøket på å reparere leppen.

Brody leges bra og kan vente seg ytterligere operasjoner, når han er mellom 9 og 12 måneder gammel.

Takket være dyktige leger kommer Brody til å kunne spise og snakke selv i fremtiden. Begge foreldrene er veldig takknemlige for den vennlige gesten de mottok.

En slik overraskende gest fra en fremmed gjør store forskjeller for denne familien, som behøver all støtten de kan få.

Og man smelter jo nesten bare man ser denne søte og glade gutten i dag! Jeg er sikker på at det kommer til å gå bra i fremtiden for denne gutten, med slike kjærlighetsfulle og smarte foreldre kommer Brody til å nå langt.


Iblant er verden et veldig fint sted og en fremmeds gest kan gjøre store forskjeller!


La historien om Brody være et fyrtårn og del den videre om du også synes at alle barn fortjener kjærlighet, respekt og en sjanse i livet – uansett hvordan de ser ut!

Loading...