Fisker fra Newfoundland fanger den merkeligste fisken han noen gang har sett.

En Newfoundland-fisker er fremdeles i sjokk etter å ha trukket opp en veldig rar fisk ut av havet. Fisken var så rar å se at han måtte henvende seg til sosiale medier for å få hjelp.

fisk

Garry Goodyear var ute og fisket etter piggvar på Grand Banks of Newfoundland og Labrador i Canada da garnene hans trakk inn en veldig rar skapning, en han syntes syntes lignet på et nebbdyr (platypus).

“Vi henter opp garnet og etter hvert så jeg dette komme rundt valsen. Jeg sa: ‘Gode Gud! Hva i helvete var det?'», sa Goodyear til CBC.

Fiskerne ble forvirret av det de så. Den var rundt en meter lang, hadde en stor snute og finner som så ut som vinger. Nesen “var nesten som gummi” sa Goodyear.

Ingen på skipet kunne identifisere fisken, så Goodyear la den ut på Facebook og fikk vite at det var en langneset helhodefisk (chimaera). Chimaera er en dypvannsart fullstendig laget av brusk. Det viser seg også å ha en giftig ryggrad.

«Vi visste ikke at den hadde en ryggrad med gift,» sa Goodyear. «Det var bare en fisk for oss… og vi håndterte den med bare hender!»

Havfisken lever 200 til 1000 meter dypt i havet. Goodyears nett var nede rundt 800 meter dypt, og det er sannsynligvis derfor fiskerne trakk den opp. Men på grunn av vanntrykkendringen var chimaeraen død.

I videoen nedenfor beskriver Goodyear hvordan det var å se fisken for første gang og hva han endte med å gjøre med den.