Maria RASER etter foreldremøte: «Oppdra ditt eget barn og slutt å skylde på lærerne!»

Etter et møte på barneskolen hennes, var Maria Celin så oppjaget og deprimert at hun valgte å skrive en debattartikkel, der hun sterkt kritiserer dagens foreldre, og deres manglende evne til å se sitt eget ansvar.

I Norge i dag er vi ekstremt heldige som har en velfungerende skole som er tilgjengelig for alle, uavhengig av omstendigheter og bakgrunn.

Selv om det alltid er rom for forbedringer, må vi ikke glemme at det vi har, fortsatt er ganske fantastisk.

Men mor Maria Celin har sett at noe har endret seg, og etter at hun var på et møte på barneskolen, følte hun at det var på tide å hyle ut.

For på møtet hadde de ikke bare de gamle vanlige punktene som skolemat, sikkerhet, skolegården og vikarer, men de hadde også et mye mer bekymringsverdig punkt: Nemlig lærere som har vært sykemeldt på grunn av trusler fra foreldre.

«Hvilke foreldre mobber og truer en lærer til sykdom?», spør Maria seg selv i debattartikkelen.

Aldri følt utrygghet

«Jeg har alltid vært utrolig takknemlig for barneskolen. At vi har et skolesystem som gir barna våre kunnskap, mat og trygghet, hver dag. At det er mennesker der som tar ansvar for mine barns velvære, sikkerhet og nysgjerrighet. Som klemmer, lytter, underviser og bryr seg.

Selvfølgelig har det vært tider med utrente vikarer, problemer og underbemanning, men barna har klart det. Vi har aldri følt oss utrygge og fremfor alt aldri sinte.»

maria priv

Foto: Privat

Vi har det for bra

«Jeg kan bare koke dette ned til det faktum at vi har det for bra. Det er den eneste grunnen til at noen kan skjelle ut en lærer til h*n får sykefravær. Vi er så inn i granskaugen bortskjemte at vi ikke ser alle de flotte tingene vi har, at noen til og med har sterk nok mage til å sutre – og enda verre, blir forbanna.

Men å oppdra våre egne barn, det kan vi ikke. Vi knurrer til skolen og klager over at timene er rotete. At barna ikke lytter, ikke ankommer i tide, er frekke og uskikkelige mot lærere.»

Hvis du er i tvil – ikke få barn

«Skolen skal lære barna geografi, matematikk, kjemi og språk. DU som forelder skal lære barnet sympati, orden og ro, respekt for andre mennesker, takknemlighet og klokken.

DU som forelder må investere styrke, energi, tid og mye oppriktighet for å skape en person som kan bo i møblerte rom. DU som forelder har satt et menneske til verden og har ansvaret for å skape en borger som kan fungere i et samfunn.

Hvis du har den minste tvil om å være i stand til å oppfylle denne livslange forpliktelsen, ikke få barn!»

Barn får ikke lære grenser

«Det er en stor frykt fra de voksne for å si ifra til sine egne og andres barn. Som at du er redd for at barna skal bli trist og såret. Eller er det ren latskap? At du ikke har krefter til å ta kampen? I så fall fører det bare til barn som ikke får lære seg grenser. Og barn som ikke har lov til å sette grenser for seg selv, leter etter dem. Blant annet i skolen. Forelderen har da lagt over grenseoppdragelse på læreren som overveldende prøver å utføre sitt arbeid samtidig som han skal lære barn grunnleggende menneskelig atferd, et arbeid som er foreldrenes største og viktigste oppgave.»

klasserom

Skolen er en luksus

«Skolen er prikken over i-en, en luksus, noe fantastisk som vi burde være takknemlige for å ha, ingenting du kaster dritt på, og fremfor alt så mobber du ikke folk som går på jobb hver dag for å gjøre DITT barn klokere og få bedre forutsetninger for et godt liv.

Vi blir stadig matet med alarmerende nyheter om en skole i tilbakegang, og endringen kan bare begynne, og MÅ begynne med oss ​​foreldre. Jeg etterlyser et opprør der de voksne faktisk tar sitt voksne ansvar og investerer tid og engasjement i det viktigste vi har; barna våre.»

Dette var en kraftsalve av dimensjoner, Maria, og ja – det er på tide å handle!

Hvis du er enig med Maria, ikke nøl med å DELE hennes ord videre!