Igår skulle hun ha gravlagt sin sønn. Så kom KONTRABESKJEDEN: Hun hadde blitt LURT!

Faksimilie Telen | Rhodi Lopez / Unsplash

Alt var klart til begravelsen som var ment å finne sted torsdag denne uken. Men så viste det seg at sønnen var høyst levende.

Først omtalt i avisen Telen. De involverte er anonymisert av personvernhensyn.

Tidligere i uken planla en dame fra Notodden begravelse for sin sønn etter at det på Facebook ble meddelt at han var død. Seremonien ble bestilt gjennom Notodden Begravelsesbyrå og skulle altså finne sted i går, torsdag 28. juli, kl. 11. Men så viste det seg at hennes sønn var høyst levende!

Men sønnen var ikke død

– Jeg har aldri i løpet av mine 13 år her vært borti noe som dette, sier innehaver av begravelsesbyrået, Ingar Faane, til avisen, og legger til:


– I denne konkrete saken fikk vi etter hvert opplysninger som tilsa at dette kanskje ikke stemte.

Foto: Faksimilie Telen.

Fungerende sokneprest i Notodden, Sverre F. Henriksen, er klar i sin tale:

– Alt var forberedt til begravelsen. Venner og familie hadde bestilt blomster og buketter. Vi hadde en sorgsamtale tirsdag, der var også stefar med. På vei til denne samtalen fikk hun altså denne sjokkbeskjeden om at sønnen likevel ikke er død. At han levde. Til meg sa de at de skulle dra til politiet i Skien og anmelde forholdet. At de var blitt lurt. Alt dette er en stor tragedie, sier Henriksen til Telen.

Ble lurt

Ifølge byråinnehaver Faane trenger man i utgangspunktet ikke noen attest eller dokumentasjon for å bestille en begravelse, men byrået må være sikre på at opplysningene stemmer. Da det viste seg at det ikke hadde skjedd et dødsfall i denne saken, måtte han selv avlyse begravelsen.


Moren i denne saken ble i forrige uke oppringt fra noen som hevdet at de var fra Ullevål universitetssykehus. På den måten ble hun lurt til å tro at sønnen var død.

– De virket helt seriøse og sa at sønnen min lå i koma på sykehuset. På onsdagen ringte de igjen, og vi fikk beskjed om at han var død. Da måtte jeg jo planlegge og ordne en begravelse, forklarer hun til TV2.

Men på tirsdag, under sorgmøtet, kunne begravelsesbyrået fortelle moren at sønnen hennes var i live. Slik beskriver hun hvordan det opplevdes å få denne beskjeden som lyn fra klar himmel:

– Jeg hadde forberedt meg på sorgmøtet og begravelse. Så jeg fikk et sammenbrudd da de sa at han lever, men jeg ble veldig glad.

Ifølge TV2 hadde begravelsesbyrået vært i kontakt med politiet, som fortalte at hennes sønn sitter fengslet i fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud i Sem, Vestfold. Moren sier at hun ikke har fått kontaktet han etter disse opplysningene.

Notodden Gravlunds Kapell | Jan-Tore Egge / Creative Commons

Moren valgte å legge ut informasjonen på Facebook, i etterkant av hele prøvelsen. Hun forteller dog at siden måtte slettes:

– Jeg fikk så mye stygt på siden min, så jeg måtte legge ned hele kontoen. Det var blant annet noen som kom seg inn på siden og opprettet en pengeinnsamling til begravelsen under mitt navn, noe som jeg ikke har gjort selv. Og disse pengene havnet ikke på min konto.

Hun sier videre at hun ikke aner hvem som ringte og sto bak den stygge «spøken» og at hun har politianmeldt forholdet.

– Det hele har vært veldig vanskelig og psykisk belastende. Jeg er veldig glad for at han lever, avsluttet hun.

Loading...