Han peker på dette punktet av kjøttet og avslører noe sjokkerende om «biffen».

Neste gang jeg er ute og bestiller biff, kommer jeg til å inspisere den nøye etter å ha sett denne videoen.

I videoen nedenfor snakker Greg fra Ballistic BBQ om det som kalles kjøttklister – i dette tilfellet transglutaminase. Han sier at dette er et enzym som brukes i en del «formet kjøtt». Videre hevder han at det kan forekomme litt villedende praksis angående kjøttklister som mange forbrukere ikke er klar over. For eksempel kan enkelte restauranter utgi «formet kjøtt» som en entrecôte eller saftig indrefilet, når det i realiteten er satt sammen av mye billigere kjøttrester.

Transglutaminase brukes i mye bearbeidet kjøtt, som f.eks. hot dog. Det får kjøttstykker til å klistre seg sammen, så det ser ut som et solid stykke kjøtt. Det er et hvitt pulver som utvinnes av grise -eller storfeblod.

I Norge er det et tilsvarende enzym, trombin, som blir brukt. Ifølge denne artikkelen er det kun lovlig å tilsette i ferdigpakket kjøtt til sluttforbruker, ikke til catering, flymat, restauranter storhusholdning og sykehus. Hvorvidt noen restauranter likevel kan benytte metoden i skjul, vites ikke. Men det er greit å være klar over dette – spesielt når man skal reise til utlandet.

I videoen nedenfor viser Greg hvor enkelt det er å lage en falsk entrecôte ved bruk av kjøttklister. Han kaller den en «Frankensteak», og etter å ha skjært den opp og lagt den på grillen, vil du bli sjokkert over hvor mye den ligner på en reell entrecôte.

Det er en kjent sak at forbrukere ønsker god informasjon om produkter, og de er generelt opptatt av hva produktene inneholder, så del gjerne denne informasjonen videre med dine venner.

Loading...