To fyrer hånte Julies bikinikropp. Nå hylles hennes glimrende svar av tusentalls på nettet.

Da Julie Ransby solte seg i bikinien sin i danske Esbjerg, hørte hun plutselig to fyrer rett ved siden av henne, som tok seg friheten av å kommentere hennes utseende og hennes valg av å bære en bikini. Og deres kommentarer var absolutt ikke vennlige, tvert imot mente de at noen som «så ut som henne» ikke burde bruke bikini.

Sjokkert over det hun hørte ville Julie svare noe til karene, men de hadde dessverre allerede stukket av da hun skulle svare. Så hun bestemte seg for å skrive et åpent brev på Facebook, der hun delvis ville si noen ting til de frekke guttene, men også reise et spørsmål som er like viktig: Vi har alle rett til å se ut nøyaktig hvordan vi ønsker og å kle oss som som vi ønsker.

Hennes innlegg har fått stor spredning, og har i skrivende stund blitt likt av over 80 000 mennesker og blitt delt over 18 000 ganger, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Det hun skriver er nemlig ganske glimrende. Les selv her under:

Jeg har en historie å fortelle, den er lang, men jeg håper du vil lese den. Jeg er forbanna. Jeg er i sjokk. Jeg er sint.

Jeg ligger der og soler meg i bikini med musikk i ørene. Av en eller annen grunn slutter Spotify å fungere, og derfor kan jeg høre samtalen mellom to unge menn ved min side. De synes ikke å forstå at jeg kan høre dem når de sier: «Jeg forstår ikke hvordan man får for seg å gå i bikini når man ser ut som henne.» «Nei, det er faen ikke deilig.» De ler og går, og jeg har ikke tid til å svare dem. Så nå skriver jeg dette i håp om at dette kommer til de berørte guttene.

Hør, venner. Kvinner har hofter, bryster, lår og armer, selv om de ikke veier 60 kg. Det er bare mer av det. Det er helt normalt og naturlig å ta på seg en bikini når det er 26 grader ute. Det er hårreisende at noen menn (og kvinner) har et slikt forvrengt syn på når en kvinne kan ha på en bikini, og når hun ikke kan. En bikinikropp er, av en eller annen grunn, noe du bare har hvis du er trent og smal.

Men nå skal jeg fortelle deg en ting. Hvis jeg ønsker å ta på en bikini og vise mine store lår, armene mine og min bestemor-muffins-mage, så bør ikke du eller noen andre å si at jeg ikke kan. Hvis jeg ønsker å danse nedover Kongensgade med bryster og rumpe som gynger til Justin Timberlake, så gjør jeg det!

En bikinikropp er en kropp med en bikini på, uavhengig av størrelse, form og fettprosent. Bare fordi jeg ikke er en størrelse 0 (og aldri vil bli), har jeg ikke mindre rett til å sole meg i bikini. Det er greit at man ikke tenner på alle, men å si at du ikke kan ha en bikini hvis du ikke ser ut som Jessica Alba er faen meg å ta det for langt. Så, bare for å provosere så får du dette bikinibildet av meg.

julie2

Hvis du også mener at hennes svar er helt fantastisk, må du mer enn gjerne klikke DELE dette under, slik at flere får muligheten til å lese hennes åpne brev!