Kna fingrene dine i et minutt, og du vil bli overrasket over hva det gjør med kroppen.

Ifølge den tradisjonelle, kinesiske medisinlæren Jin Shin Jyutsu, er det 26 forskjellige energisentre i kroppen som er knyttet til ulike organer og energibaner. Ved å massere forskjellige steder av hendene dine, kan du øke din velvære – og det mest utrolige er at det bare tar 1 minutt.

I likhet med akupunktur går dette ut på å presse på forskjellige kroppsdeler, men Jin Shin Jyutsu holder seg i motsetning til akupunktur til hendene og føttene. Forskjellige fingre kan stimulere ulike organer.

Dette skal definitivt prøves!

1. Tommelen
fingre1

Tommelen er koblet til hjertet og lungene. Hjertebank og kortpusthet kan reduseres ved å gni og dra forsiktig i tommelen.

2. Pekefingeren
fingre2

Pekefingeren er forbundet med magen og fordøyelsessystemet. Har du dårlig fordøyelse, forstoppelse eller andre mageproblemer, kan du prøve å massere pekefingeren.

3. Langfingeren
fingre3

Ved å massere og dra i langfingeren kan du, ifølge Jin Shin Jyutsu, lindre kvalme og svimmelhet, og det vil også hjelpe mot søvnløshet.

4. Ringfingeren
fingre4

Ringfingeren er knyttet til det emosjonelle. Er du i dårlig humør eller utålmodig, prøv å massere og dra i ringfingeren din.

5. Lillefingeren
fingre5

Den minste fingeren vår er linket til nyrene og hodet. For nyreproblemer kan regelmessig massasje av lillefingeren føre til en forbedring. Det samme gjelder hode- og nakkesmerter.

Akkurat som med akupunktur er Jin Shin Jyutsu en populær metode i østen mot ulike plager. Bare husk: Ikke bruk det som alternativ til en tur til legen.

Del gjerne disse tipsene videre!

Kilde/Bilder.