Forlatt, syk hund får tilbringe siste dag av livet på stranden – takket være snill dyreelsker

Hjertet, som denne schæferen ble kalt, ble stående alene uten mat eller drikke da hans forrige eier flyttet. Redningsmennene hans sørget for at han var omgitt av kjærlighet under sine siste dager av livet.

I januar 2020 fant frivillige fra dyrerettighetsorganisasjonen Qua La Zaampa den stakkars hunden. Han hadde blitt stående alene i et gammelt hus i Bitonto, Italia, forklarte organisasjonen i et innlegg på Facebook.

Det viste seg at den firbeinte vennen hadde degenerativ myelopati (DM). Dette er en progressiv nevrologisk sykdom i ryggmargen. På grunn av dette kunne han ikke lenger bevege bakbena, og han trengte en rullestol for å komme seg noen vei.

Det finnes ingen behandling for DM og Hjertet ble gradvis verre over tid. Denne måneden var det klart at Hjertet hadde kort tid igjen å leve. Gianna Serena Manfredi sørget for at hans siste dager var så gode som mulig.

Gianna tok Hjertet til nærmeste strand, hvor han kunne nyte solen og havbrisen. Det var det minste de kunne gjøre for ham, etter at hans forrige eier forlot ham i et gammelt hus, uten mat eller vann, for å dø.

«Vi dro til havet, det var vakkert, vinden kjærtegnet mine ører, bølgene slo mot steinene, lyden av havet i den stille vinteren. Det var veldig avslappende, jeg sovnet nesten og glemte all smerten ved å bli forlatt av de som elsket meg så lite,» skrev organisasjonen på Facebook, som om det var Hjertet som snakket.

«Smerten av sår som blir synlige, smerten ved ikke å kunne løpe etter valpen som jager etter en stein. Jeg kunne ikke røre vannet, men tenkte på det, folk tok med noe for å fukte ansiktet mitt, det var friskt og luktet frihet.»

Det er forferdelig hvordan noen mennesker kan behandle dyr. Heldigvis finnes det også folk som gjør alt de kan for å ta vare på dyr på best mulig måte. Folk som de frivillige fra Qua La Zaampa, som elsket Hjertet og lot ham si farvel til denne verden med et smil.

Lidelsen er over. Hvil i fred, kjære Hjerte.