Dette Hobbit-hjemmet er enten galskap eller genialt. Ett kikk på innsiden og nå vil jeg bo der.

Dette utrolige, lille hjemmet er kjent som Hobbit-huset. Det er en hobbithytte designet av arkitekt Peter Archer, til en livslang J.R.R. Tolkien fan. Det ligger i Chester County, Pennsylvania, et sted med store sletter og låver, men overraskende nært Philadelphia.

Hobbit-huset ble bygget kun med tanke på å være et personlig museum for en stor fan. Her kunne han lagre alle sine Tolkien-inspirerte memorabilia. En samling av bøker gjennom 30 år, figurer og andre samleobjekter.

Hobbit-huset fra utsiden:
hobbithuset (1)

hobbithuset (2)

hobbithuset (3)

Det ville ikke vert et hobbithjem uten en liten, rund tredør.
hobbithuset (4)

Innsiden er like koselig som du kan forestille deg.
hobbithuset (5)

hobbithuset (6)

hobbithuset (7)

Det har til og med Tolkien-inspirerte sjakkbord.
hobbithuset (9)

hobbithuset (8)

Archer, som hadde lite kjennskap til Tolkien sitt arbeid før han designet Hobbit-huset, forklarer:

Før jeg startet arbeidet, leste jeg Hobbiten og så Ringenes Herre-filmene, men enda viktigere, så over et stort utvalg av Tolkien-skrifter, samt fantastiske skisser han laget for å illustrere arbeidet sitt. Jeg husker at jeg sa i starten, at vi ville være glad for å designe huset, men ville ikke lage noen Hollywood-tolkning av det. Vi ville det skulle være tidløst. Det ble bygget i 2004, men når du ser på det, kunne du trodd det var fra 1904 eller 1604.

Alt jeg vil nå er å kose meg i det lille hobbithjemmet, røyke en pipe foran peisen og slappe av, til det dukker opp noen plagsomme dverger klar for eventyr.