Ny studie bekrefter at jo mer tid du tilbringer med din mor – desto lengre lever hun.

Tilbringer du tid sammen med moren din eller faren din? Hvor ofte gjør du det? Hvis du ikke møter de så veldig ofte kan denne studien være grunnen til at du vil forandre på det.

Forskere ved University of California står bak studien, og de fant ut at ensomhet spiller en stor rolle for livskvaliteten til eldre personer. Å være mye alene kan føre til økt risiko for blant annet depresjon, hjerte- og karsykdommer og svekkelse av kognitive egenskaper – som igjen kan føre til en tidlgere død.

mamma tid1

Den omfattende studien bestod av 1600 mennesker, med en gjennomsnittlig alder på 71 år. Deltakerne hadde ulike økonomiske og helsemessige utgangspunkt, men studien viste at ensomhet og sosiale relasjoner spiller en viktig rolle – både innen livskvalitet og levetid.

23% av deltakerne som rapporterte at de var ensomme døde i løpet av de første seks årene etter studien, mens kun 14% prosent av de som sa de hadde godt med selskap døde innenfor samme antall år.

Forskerne så også på eldre personer som bodde på aldershjem, og fant ut at de som var mest engasjert og aktiv sosialt, levde lengre.

– Eldre mennesker er ofte mer tolerante overfor hverandre, og de har mer livserfaring som gjør at de har enklere for å godta at folk ikke er perfekte og at man gjør feil. De dømmer ikke like mye, forteller Barbara Moscowitz, sosialarbeider ved Massachusetts General Hospital.

mor datter

Å tilbringe tid med sine kjæreste familiemedlemmer og venner kan føre til latter og glede. Og en god latter forlenger livet – det gjelder for deg og for de du deler tiden din med. Så hvis du har familiemedlemmer eller venner som begynner å bli eldre, sørg for å tilbringe så mye tid som mulig med dem!

DEL gjerne studien med vennene dine på Facebook via den BLÅ delingsknappen under.
se under