Modig 16 år gammel jente redder løpsk hest fra trafikkert motorvei

En modig tenåring blir hyllet som en helt, etter at hennes raske tenkning reddet en hest som rømte og løp løpsk på en høytrafikkert motorvei i Maryland i USA.

Den 16 år gamle jenta og hesten hennes var i ferd med å gjøre seg klare til å konkurrere i en hesteutstilling, da de så den løpende hesten. Uten å tenke seg om gikk hun til verks og fikk bragt hesten i sikkerhet. Den dramatiske redningen ble fanget på kamera!

Caroline Shoults og hennes redningshest, Tinkerbell, befant seg på De Novo Farms i Anne Arundel County, og ventet på at rideshowet skulle starte, da en av hestene løp fra låven – rett ut i den trafikkerte veien.

Den unge jenta innså umiddelbart at den rømte hesten kunne være i reell fare, så hun bestemte seg for å redde ham. En annen jente, 13 år gamle Julia Young, som var på tribunen, fanget øyeblikket på mobiltelefonen sin. Opptaket ble senere delt på Facebook av Jeanette Newland.

caroline hest

Facebook/Caroline Shoults

«På vår første hesteutstilling var vi i fjøsfamilien vår da vi så en annen hest løsne seg fra grimen og fare avgårde,» skrev Jeanette Newland. «En modig 16-åring som gjorde seg klar til å konkurrere, stoppet for å hjelpe til med å prøve å fange henne.»


«Caroline og Tinkerbell jaget den løpende hesten i omtrent 5 km langs motorveien. I mellomtiden sluttet andre seg til deres innsats for å hjelpe til med redningen. De kjørte bilene sine nærme hestene, for å hindre at andre førere skulle komme i nærheten av dem.»

hester vei

Facebook/Caroline Shoults

«Til slutt, etter å ha tilbakelagt ca. 5 km var alle ganske utkjørte, men jeg klarte å lede henne inn på skulderen av motorveien og inn på gresset,» forklarte Caroline på Facebook. «Jeg hoppet av og kastet blytauet over halsen hennes, og ventet kun få sekunder på at alle skulle komme bort til oss, med hestehengeren like bak dem.»


«Den eneste tingen som holdt meg tilregnelig var bare å snakke med hesten min. Jeg kan ikke helt si at jeg var redd,» forklarte den heroiske tenåringen til FOX 5. «Jeg tror jeg var så fokusert på et positivt resultat at jeg ikke hadde tid til å være redd, spesielt i en slik situasjon.»

Heldigvis ble den løpske hesten ved navn Ice tatt trygt tilbake til låven, og viktigst av alt, ingen ble skadet! Likevel var det en opplevelse for alle involverte.

hester

Facebook/Caroline Shoults

«Det var ganske intenst med trafikken og kunne ha endt dårlig på så mange måter, men hun holdt hodet kaldt og bidro til å holde hesten trygg til hun ble sliten,» sa Jeanette Newland til nyhetsbyrået. «For et eventyr vi alle hadde. Bare takknemlig for at hestene og menneskene som hjelper oss alle er trygge.»

Mer om denne utrolige redningen i videoen nedenfor!


Kilde.