Utrydningstruet krokodillepappa bærer over 100 babyer på ryggen for å holde dem trygge

Da dyrelivsfotografen Dhritiman Mukherjee besøkte Indias nasjonale Chambal Gharial Wildlife Sanctuary, håpet han å få noen fine bilder av denne unike krokodillearten, men han fikk mer enn han hadde drømt om.

kroko

Dhritiman Mukherjee

Den prisvinnende fotografen med over 25 års erfaring fra feltet dro til dette stedet for å få et glimt av gharialen – en kritisk utrydningstruet krokodille. Disse eldgamle krypdyrene har en veldig lang snute som er perfekt tilpasset for å hjelpe dem med å fange fisk.

De urgamle gigantene – som i gjennomsnitt kan være 5,80 meter lange – streifet en gang i nesten alle store elver i Sør-Asia. Dessverre er det nå mindre enn 650 individer igjen, ifølge IUCNs rødliste.

kroko1

Dhritiman Mukherjee

Men for Mukherjee var det en drøm som gikk i oppfyllelse da han klarte å fange en stor gharialhann på kamera, som passet på sine over hundre babyer. Det sjeldne møtet resulterte i noen storslagne bilder man virkelig bare får én gang i livet, som viser den stolte krokodillefaren som gir avkommene sine en ridetur mens han krysser Chambal-elven.

– Generelt parrer en hann seg med åtte eller ni hunner, og derfor vokter hannen alene babyene til alle hunnene han parer seg med, forklarte fotografen.

– Dette var en stor moden hann, om lag 5 meter, ganske kjent [for parkfunksjonærer] og hadde parret seg med 7-8 hunner. Barna du ser på ryggen hans er fra flere kvinner.

kroko2

Dhritiman Mukherjee

Til forskjell fra andre krokodilleunderarter som bærer babyene sine i munnen, holder gharialene dem trygge ved å bære dem på ryggen. Selv om den er utrolig sjenert for å være en så stor skapning, er gharialen ekstremt beskyttende når det kommer til babyene sine.

– Jeg fant ut at han var superbeskyttende og selvfølgelig aggressiv hvis noen kom for nær dem. Hannen holder seg alltid nær babyene i 24 timer. Noen ganger lå babyene på farens rygg, fortalte fotografen.

kroko3

Dhritiman Mukherjee

Mukherjee håper nok innsats vil bli gjort for å bevare denne arten, som med mange andre.

– Gharialen er kritisk truet art og den er det fortsatt. Men de siste årene har tallene deres økt. Noen avlsprogrammer har funnet sted i Chambal. Så det er derfor jeg har valgt emnet, slik at det kan få oppmerksomhet fra politikere og relevante mennesker.

For mer av Dhritiman Mukherjees arbeid, kan du følge ham på Instagram.

DEL dette for å spre oppmerksomhet rundt problemet!