Fremførelsen var bortglemt i 33 år. Slik har du aldri sett Freddie Mercury før!

I 33 år lå opptakene av Freddie Mercury og samlet støv i et hvelv. Nå har fremførelsen endelig blitt utgitt.

I 1986 spilte dronningens fremste mann, Freddie Mercury, sangen «Time». Sangen skulle være en del av konseptalbumet for musikken med samme navn, men innspillingen av hans fremføring var lenge ukjent for omverdenen.

Dave Clark er en gammel venn av Mercury og også samme personen som spilte inn West End-musikalen på 80-tallet. Dave har i to år jobbet med innspillingen, og for to uker siden ble det ferdige resultatet utgitt på Youtube.

I den aldri før sette musikkvideoen ser du Freddie Mercury som står på en scene og synger. Dave Clark hadde overtalt Freddie til å opptre uten sine bandmedlemmer på Dominion Theatre i London for å virkelig fange essensen av legendens overlegenhet – og resultatet er bortenfor all forventning.

– Det ga meg gåshud. Jeg tenkte: «Dette er magi,» sier Dave Clark til Rolling Stone Magazine.

Den nye versjonen bruker sangens fulle tittel «Time Waits For No One», og Dave Clark var påpasselig med å vente til den rette anledningen for å frigjøre den. Han ville ikke slippe den før Queen-filmen «Bohemian Rhapsody» var ferdig i kinoene.

«Jeg bestemte meg for at det ville være galt å slippe den før filmen eller under den, så jeg ventet,» sier han.

Fremførelsen er en av Mercurys mest avkledde, og Clark mener at det også er det som gjør sangen så emosjonell.

– Vi vet alle at han var en fantastisk sanger, men jeg tror ikke at han har satt seg med et piano på denne måten engang. Det gjør at du skjønner hvor bra noen er.

Vi er vant til å se Freddie Mercury rocke løs foran hundretusenvis av fans i utsolgte arenaer, og denne forestillingen er definitivt mer intim enn vi har sett ham før.

Se og spesielt lytt til hans utrolige stemme i klippet under – hva synes du om hans «nye» sang?

Dette er til for å deles. Så del det med dine venner på Facebook.

Loading...