Pianist bruker HVER del av instrumentet i denne livlige fremførelsen av Totos Africa

pianist bruker hele

Pianist Peter Bence covrer Toto – Africa

Peter Bence har forvandlet Totos klassiker «Africa» til en internett-sensasjon, med over 17 millioner visninger på YouTube.

Den ungarske komponisten og produsenten er kjent for sine innovative tolkninger av sanger av Michael Jackson, Queen, Sia og Beatles. Med over 1,1 millioner følgere på YouTube og konserter i over 40 land på fire kontinenter, er Bences talent og popularitet uomtvistelig.

Hans versjon av «Africa» er spesielt bemerkelsesverdig for den kreative måten han bruker pianoet på, ikke bare til å spille melodier, men også til å skape rytmespor ved å tappe og gni på pianoets strenger for å simulere lyden av shakere og congotrommer. Videoen utvikler seg til en slags musikalsk ekstase, hvor han får pianoet til å klinge som et helt orkester.

«Africa» ble sluppet i 1982 og er Totos største hit, med topplasseringer på hitlistene i USA, Storbritannia og globalt. Sangen er et gripende musikkstykke med et fengende refreng, til tross for at teksten ikke er helt geografisk korrekt.

Jeff Pocaro fra Toto beskriver sangen som en historie skrevet av en «hvit gutt som forsøker å skrive en sang om Afrika, men siden han aldri har vært der, kan han bare fortelle det han har sett på TV eller husker fra fortiden.»

«Africa» har likevel blitt en ikonisk melodi som fanger tidsånden fra tidlig 80-tall, da verdens oppmerksomhet var rettet mot Afrika. Og nå, over 40 år senere, fortsetter sangens oppriktighet å vinne hjertene til nye generasjoner.

DEL denne unike nye vrien på Totos «Africa» med dine venner.