Denne dyreparken har en sjelden liten krabat jeg aldri før har sett. Den er merkelig bedårende.

Da vi i Viral’o’Mania først kom over dette unike, lille babydyret, hadde vi ingen anelse om hva vi så på. Var det et beltedyr? En dinosaur? Var den i det hele tatt ekte?

Vel, etter litt research, fant vi ut at denne bedårende lille fyren er et skjelldyr. Og den skjellete lille raringen er for søt til å beskrive.

Ifølge Wikipedia er skjellene ømfintelige når den er baby, men etterhvert som den modner, stivner de til. Et annet interessant faktum om disse skjellene er at de er laget av keratin. Som tilfeldigvis er det samme stoffet som våre negler er laget av.

Ved første øyekast ser dette skjelldyret ut til å være en blanding mellom et par forskjellige arter. Med en tunge som ligner på en maursluker, har skjelldyret også en forsvarsmekanisme lik et stinkdyr. Og når disse søte nattdyrene blir sulten, bruker de sin forbedrede luktesans for å jakte på sårt trengte insekter.

Vi får ikke nok av denne fyren, og de spesielle opptakene av babyskjelldyret nedenfor, er fra Taipei Zoo. Det forsiktige regiment dette nyfødte skjelldyret gjennomgår er spesielt utviklet for å rense dens følsomme organer på en enkel måte.

Loading...