Denne kreative måten å bringe tilbake gamle minner på, vil frembringe en tåre i øyekroken… Minst.

Det er noe sterkt med disse bildene fra Dear Photograph, sendt inn av brukere som gjenskapte spesielle øyeblikk fra minnene sine. Å ta bilde av et gammelt bilde, på samme sted som det gamle bildet opprinnelig ble tatt, og å blande fortid og nåtid på den måten, er ganske spesielt. Kanskje det gamle bildet er av en du hadde kjær, som nå er gått bort, eller et godt minne. Disse bildene vil få deg til å smile, kanskje gråte litt, og grave deg gjennom skuffer og skap etter gamle familiebilder -og album.

Kanskje du blir inspirert til å gjøre det samme?

«Jeg hadde mye moro med å leke ved fontenen hos mine besteforeldre. Jeg har også mange minner av å falle nedi den.»
fortid1
«Det har gått over 20 år og min lillesøster er fortsatt den med mest ‘attitude’.»
fortid2
«For alle de årene siden sto du her ute på landet, klar for å gifte deg med mor og tilbringe resten av livet med henne.»
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
«Det er 70 år siden min mor dyppet tærne sine i Cavloc-elven i Sveits, med sin far og sin søster.»
fortid4
«…bringer han tilbake for et øyeblikk.»
fortid5
«Jeg elsker det faktum at ettersom tiden går er det noen steder som blir «våre», og når vi går tilbake dit, er det som å gjenlese favorittdelen av favorittboken min.»
fortid6
«Mine foreldre på aketur i 1948 ved min fars barndomshjem.»
fortid7
«Lemonaden vår var ingen fulltreffer den dagen. Kanskje vi skulle brukt ekte sitroner istedenfor det granulerte greiene.»
fortid8
«Jeg skulle ønske jeg var modig nok til å være den jenta jeg var da jeg var 5. Verden bygger deg opp og river deg ned, og får deg til å oppføre deg. Livet var enklere den gangen, og jeg tenkte jeg var fabelaktig. Jeg savner henne.»
fortid9
«11. oktober ville mine besteforeldre ha feiret sitt 55. bryllupsjubileum. Dette bildet er av min bestemor på vei inn i kirken i Shorewood, Wisconsin.»
fortid10
«Livet flyr forbi. Det gjorde ditt også. Det er 8 år siden du falmet bort fra dette bildet, og vi savner deg fremdeles kjempemye.»
fortid11

Vi har alle våre øyeblikk vi skulle ønske vi kunne gjenoppleve. Likte du denne serien kan du finne flere hos Dear Photograph, eller klikke nedenfor for å dele dette med dine venner og familie.

Dette sier også noe om hvor mye historie som har skjedd på en gitt plass, og hvor ubetydelige vi egentlige er, i det lange løp. Våre liv løper forbi, som om de knapt eksisterte, i den store sammenhengen. For å unngå at dette høres altfor deprimerende ut, får jeg bare avslutte med å oppfordre til å gjøre så mye som mulig ut av livet nå mens du har sjansen.