Gladmeldingen: Forskere har oppdaget en celle som kan drepe andre kreftceller.

Kreft er en fryktelig sykdom, og foreløpig er det ingen garantert kur mot den dødelige sykdommen.

Nå ser det imidlertid ut til at britiske forskere kan ha gjort fremskritt i deres søken etter å behandle kreft i blant annet bryst, livmor og lunger, melder The Telegraph.

kreft

Britiske forskere håper på et gjennombrudd i kreftmysteriet, siden de har funnet en helt ny type celle som kan drepe andre kreftceller.

Cellen er en såkalt T-celle, som er immun og jobber for å søke etter inntrengere i kroppen som kan gjøre oss mennesker syke. I følge forskerne kan denne cellen angripe forskjellige typer kreftceller.

Forskere håper nå at de fra cellen vil kunne produsere et universelt medikament for alle typer kreft.

– Denne T-cellen kan slå ut forskjellige typer kreftceller. Det gir oss en mulighet til å behandle alle kreftpasienter med samme behandling, sa professor Andrew Sewell, en av forskerne bak funnet, til BBC Health.

Den «nye» T-cellen har så langt vært ukjent og ble oppdaget ved en tilfeldighet. Da den ble offisiell, ble spørsmålet reist om det allerede er folk som har cellen, og dermed er immun mot kreft.

– Det kan være at noen mennesker allerede er bærere av cellen, men vi vet ikke hvor vanlig det er i så fall. Den kan være veldig sjelden. Det kan også være at mange har cellen, men at den av en eller annen grunn ikke er aktiv, sier professor Andrew Sewell til magasinet Newsweek.

Eksperter sier til BBC at det er et veldig spennende gjennombrudd og håpet er at fremdriften vil kunne behandle alle kreftsykdommer i fremtiden. Men forskningen er fremdeles på et tidlig nivå – for eksempel er det ennå ikke testet på pasienter.

Del gjerne med andre som er interessert i å lese om kreft og forskningen på sykdommen.