I løpet av 25 år ble han mangemillionær som billettkontrollør. Hvordan? For en smart idé!

bristol zoo

Denne historien skal ha funnet sted utenfor dyreparken i Bristol i England for noen år siden. Hvorvidt historien er sann eller ei, har vi ikke kunnet bekrefte, men at den er underholdende er det ingen tvil om. Noen vil kanskje til og med si den er inspirerende.

Utenfor dyreparken i Bristol, England, ligger det en parkeringsplass med plass til 150 biler og 8 busser. I 25 år har parkeringsplassen blitt kontrollert av én trivelig billettkontrollør. Avgiften for å parkere var 11 kroner for personbiler og 60 kroner for busser.

Så – en dag: Etter å vært på jobb hver eneste dag i 25 år, møtte ikke billettkontrolløren opp til jobb. Administrasjonen i dyreparken tok derfor kontakt med kommunen, og rapporterte om at det ikke hadde vært noen på jobb den siste uken.

Kommunen undersøkte det, men svaret de ga tilbake var at det var dyrehagens eget ansvar å ta avgift for bilistene.

Dyrehagen avkreftet dette – og svarte umiddelbart tilbake at billettkontrolløren som alltid har jobbet der, var ansatt i kommunen. Kommunen stod på sitt, og sa at billettkontrolløren som har jobbet der i 25 år aldri har vært ansatt hos de.

Mens alt dette pågikk i England, satt det en mann i en luksuriøs villa et sted på kysten av Spania, Frankrike eller Italia. En mann som har laget sin egen billettmaskin, for så på eget initiativ møtt opp på parkeringsplassen for å ta seg betalt for parkering. Det anslås at mannen tjente nærmere 5.000 kroner på en dag – i 25 år.

7 dager i uken tilsvarer det et beløp på svimlende 50 millioner norske kroner i løpet av de 25 årene. Og det morsomme? Ingen vet hva han heter.