Ja, disse bildene er ekte. Men den sjokkerende delen er hvem som tok dem… Nr. 5 = Wow.

Det er mange som regner seg som amatørfotograf i disse dager. Det har nok litt med å gjøre at de fleste går rundt med smarte telefoner med kamera som er høyt utviklet. Noen ganger er resultatet helt fantastisk.

På nettsiden Quora spurte man nylig brukerene om hva det beste bildet de hadde tatt var. Bildene de svarte med var ganske utrolige. Her er noen av våre favoritter, med kommentarer fra fotografene selv.

1.) Rajat Bhargava.
amatørfotografer (1)«Det var en frisk og fin søndag ettermiddag. Vi var ute og spilte ball. Noen kastet ballen mot gartneren, som vannet plantene. Ballen ble våt og da begynte moroa. Dess hardere man kastet ballen jo mer oppførte den seg som en rakett, med ett spor av vann etter seg, men magien begynte for alvor da min bror begynte å kaste.

Hans teknikk fikk ballen til å spinne i luften med en virvelvind av vann rundt seg. Jeg så på den spinnende ballen, og tenkte at dette var noe som var verdt å ta bilde av. Jeg tok frem kamera og ba bror min spinne ballen så fort han kunne. Etter noen misslykkede forsøk, kom det magiske øyeblikket med ballen i klart fokus.»

2.) Erik Fanki.
amatørfotografer (2)«Dette var tatt under en tatoveringsmesse i Falun, Sverige i 2010. Jeg tok bildet uten noe forvarsel på hva som skulle skje. Skulle ønske jeg kunne si at det var planlagt, men det var det altså ikke.»

3.) Luiz Pires.
amatørfotografer (3)«Jeg bodde i München for noen år siden, og hadde min mor og søster på besøk. Vi bestemte oss for å tross vinterforholdene med glatte veier for å kjøre til Neuschwanstein Slott et par timer unna. Da vi kom fram, hadde været klarnet helt og vi ble belønnet med magiske «winter wonderland»-scener overalt. Ikke bare det, byen var så tom som jeg noen gang har sett den. Den er vanligvis pakket med turister.

Dette fotografiet er ett av mine favoritter fra den turen, det får med seg eventyrstemningen som var der den dagen.»

4.) Rakesh Ranjan.
amatørfotografer (4)«Dette er faktisk refleksjon i helt stille vann. Tatt med et helt vanlig kompakt kamera.»

5.) Jeff Weston.
amatørfotografer (5)«Alltid når jeg flyr hjem og nærmer meg LaGuardia Flyplass, ber jeg alltid om et vindussete, og har alltid mitt kompakte kamera klart. På denne september-ettermiddagen, var det høyt skydekke og en stor sky svevende over Manhatten. Jeg har timet dette bildet slik at du kan se ned 42nd Street hele veien ned til Hudson-elven. Greenpoint, Brooklyn og Long Island City, Queens er synlig i forgrunnen, delt av Newtown Creek.»

6.) Odin Hole Standal.
amatørfotografer (6)«Dette er helt klart det beste bildet jeg noensinne har tatt. Jeg skulle ønske jeg kunne sagt at det var ferdighet og nøye planlegging som lå bak, men dette er ren flaks. Fotografi er min store hobby, men jeg tviler på at jeg får tatt ett bilde som kommer oppimot dette igjen.»

7.) Megan Preece.
amatørfotografer (7)«Disse hundene bodde på ett hjem for hjemløse dyr i South Korea. Vi tok dem med på en liten luftetur til et vann, slik at de kunne oppleve litt frihet. Dessverre er ikke slike hunder uvanlig å se på slike hjem i Korea.»

8.) Jeffrey Walker.
amatørfotografer (8)«Jeg må nok gå for dette, da det er noe jeg aldri trodde jeg skulle få se. Jeg visste ikke om dette naturreservatet før jeg fikk se et skilt da jeg reiste nedover Michigan’s Tunnel of Trees. Da jeg så hvordan lys og skygger skapte denne magiske tunnelen, (spesielt den nærmest perfekte buen i enden), måtte jeg ta bilde av det.»

9.) Dave Larsen.
amatørfotografer (9)

«Petrokjemisk fabrikk der jeg jobbet nord i Alberta. Tatt med iPhone høyt fra 70-80 meters høyde. For bildeskala kan du se etter to X`er midt i bildet til høyre. Dette er to arbeidere.»

10.) Matt Roe.
amatørfotografer (10)«Dette er min favoritt, og muligens det beste fotoet jeg noen gang har tatt. Tatt i Rhyolite, NV, spøkelsesby nær Death Valley. «

11.) Bill Blevins.
amatørfotografer (11)«Jeg har nok tatt bedre bilder, men dette er et av mine favoritter av border collien min Grace, flyvende med bobler.»

12.) Reno Luo.
amatørfotografer (12)«Dette er et bilde av nordlys som jeg tok da jeg reiste til Oldervik i Norge. Klokken var ett på natten, med snø opp til knærne og minus 30 grader, men det var veldig verdt det!.»

13.) Chris Charlesworth.
amatørfotografer (13)«Ventet lenge i kalde omgivelser på at solen skulle være på rett plass for dette bildet.»

14.) Reuben Politi.
amatørfotografer (14)«Tatt med ett billig kamera, men likeså et fantastisk bilde.»

15.) Lucy Varish.
amatørfotografer (15)«Min bror (Elad) fanget dette øyeblikket, rett etter å ha introdusert sin svarte labrador-valp til en annen hund. Jeg har alltid sagt at hunder er menneskelige, men dette bildet sier alt.»

Via: LifeBuzz.

Disse bildene er faktisk fantastiske. Jeg elsker flere av dem. Det er utrolig hvilke fotomuligheter man kan få ved å bare be om et vindussete og trosse flymannskapet.