To fotografer risikerte livene for at verden kunne se dette for første gang. Resultatet = FANTASTISK.

Disse fotografiene har blitt tatt for første gang i verden. Fotografiene tyder på hvor risikofylt det var å ta dem, men fotografene føler det er unikt og at det er verdt det å risikere livet for å ta dem.

Fotografer er kjent for å sette livet på spill for å knipse de beste bildene. Men to profesjonelle fotografer fra Hawaii har trosset naturen ved å fange øyeblikket når lava renner ut i havet – fra vannet.
Lava surf
CJ Kale og Nick Selway hevder å være de første til å bringe denne unike utsikten over lavastrømmen fra vulkanen Kilauea på Hawaii ut til verden.
riskfoto2
De måtte gå i vannet innen få meter av der lavaen renner ut, og de trosset skåldende vann og unngikk «lavabomber» som kom flytende mot dem.
riskfoto3
«Vi svømte i 44 graders vann bare 6 meter unna. Vi kunne gå nærmere i korte perioder, men måtte svømme tilbake med en gang for å komme inn i kjøligere vann», fortalte Kale til Photo Flock.
riskfoto4
«Sanden er egentlig ikke sand, men mer som glass, og vannet er fylt med vulkansk glass og lavabomber», som han forklarte er glovarme biter av lava som flyter rundt på vannoverflaten før de avkjøles og synker. «Vi var begge ganske oppkuttet da vi kom opp av vannet, men det var verdt det for å ha fanget et glimt av en utsikt som ingen noensinne har gjort før», sier han.
riskfoto5
De måtte vente i 5 år på de riktige forholdene for å fotografere utbruddet.
riskfoto6
Deres bestrebelser for å knipse det perfekte bildet er selvfølgelig utrolig risikable, og i 2011 knuste Kale ankelen ved å falle i en «lavagrop».
riskfoto7
Kale skriver på sin Facebook-side: «Jeg har blitt spurt mange ganger hvorfor jeg tar disse ekstreme risikoene for min fotografering. Her er grunnen. Jeg ønsker ikke å lage falske bilder på datamaskinen, men jeg er nødt til å konkurrere med folk som gjør det. Så for at mine bilder skal skille seg ut i en verden av photoshopet falskhet, trenger jeg å ta ekstreme risikoer for å fange opp ting som ikke har blitt gjort før. Jeg gjør det slik for at jeg kan forsørge familien min gjennom min kunst. Jeg elsker å være far og jeg ønsker det beste for mine barn. Jeg er villig til å gå til verdens ende for å gi det til dem. Men hvilken far vil ikke det.»
riskfoto8
Kale ble oppdradd på Waianae-kysten på Hawaii og fortalte Gizmodo: «Det er ingen andre steder i verden du kan stå og fotografere innen få meter av der du sto dagen før, og fange så dramatisk annerledes bilder. Hvert vulkanbilde jeg har tatt er virkelig et unikt øyeblikk i tid som aldri vil bli fanget opp igjen.»
riskfoto9
Fotografene bor begge i Kailua Kona hvor de driver Lava Light-galleriet sammen.
riskfoto10

Wow. Nå fikk jeg lyst på en tur til Hawaii… Men muligens ikke så nært lavaen som disse to. Jeg kan ikke annet enn å ta av meg hatten og beundre motet deres. Her snakker vi om to karer som virkelig elsker jobben sin.

Del deres fremragende arbeid med andre. De risikerte tross alt livene sine for at folk skulle få se dette.