Denne mannen har dyrket et tre som ingen av oss trodde var mulig. Fremtiden er her.

Tenk deg ett tre med forskjellige grener, som hver og en produserer sin egen type frukt. Du kan høste plommer, fersken, nektariner, aprikoser og mandler, og du trenger kun ta vare på ett enkelt tre! Det er perfekt hvis du er en av dem som ikke har plass til en hel haug av forskjellige trær i hagen din. Van Aken har skapt nettopp det treet og han kaller det for «Tree of 40 Fruit» (treet av 40 frukter). Hans hensikt var å skape et tre som et kunstverk. Han ønsket å ha et tre som blomstret gjennom hele vekstsesongen med masse forskjellige farger, fra hvit til lilla, og alle nyanser i mellom.

Han laget treet ved å pode forskjellige steinfrukter sammen i en periode på omtrent fem år. Han valgte steinfrukter fordi de er mest kompatible med hverandre. Van Aken sørget for å velge frukt som er gammel og kommer fra nabolaget til stedet han skal dyrke dem for å sikre overlevelsen av de mer uvanlige variantene av frukt i sitt «Tree of 40 Fruit».

Ikke bare er den kombinerte effekten vakker, det multifargede treet produserer også en overflod av ulike frukter. Skjønnhet og en rik avling i et og samme tre.

1. Dette er en tolkning av hvordan Van Aken ser for seg at treet ser ut når det står i full blomst.
frukt
2. Mesteparten av året kan treet tas for å være et helt vanlig tre.
frukt1
3. Men i løpet av våren ser man de sanne fargene vise seg.
frukt2
4. Disse trærne er fortsatt relativt unge. Van Aken poder bare noen få typer frukttrær fra roten og lar dem deretter modne i 2 år før han poder andre typer frukt i treet. Det tar vanligvis fem år for å få klar et «Tree of 40 Fruit».
frukt3
5. Her er et eksempel på hvordan podingprosessen går for seg, hvordan man kombinerer to trær i ett.
frukt4
6. Van Aken har skapt rundt 16 forskjellige «Trees of 40 Fruit» så langt. Noen kan finnes rundt om i USA.
frukt5
7. Etter den vakre våroppblomstringen, kommer den ekstra lange høstsesongen.
frukt6
8. Fersken, nektariner, plommer, aprikoser og kirsebær er noen av steinfruktene tilgjengelig på Van Akens trær. De kalles steinfrukter fordi deres frø er veldig store og harde.
frukt7
9. Frukttrær begynner å produsere frukt etter 2-7 år.
frukt8
10. Van Aken ser sine trær som kunstverk. Han kaller dem «skulptering gjennom poding». Ved å pode konkrete frukter kan han kontrollere hvordan treet vil blomstre.
frukt9