Hvert eneste år flyr denne storken tusenvis av mil for å returnere til sin ene store kjærlighet.

For femten år siden møttes to storker ved navn Klepetan og Malena på taket i den lille kroatiske landsbyen Slavonski Brod og en episk kjærlighetshistorie ble født. De to fuglene har vært sammen siden den gang, men det som gjør historien deres så spesiell, er andakten de har for hverandre, selv om omstendighetene tvinger dem fra hverandre.

Det er fordi Malena for mange år siden ble hardt skadet av en jeger og ikke kunne fly. Hun kunne ikke lenger være med på Klepetan og de andre storkene på deres årlige migrasjon til Afrika. Så hver august tar Klepetan farvel med kameraten og drar sørover, og flyr over 13.000 km unna. Men hvert år i mars vender han tilbake til sin kjærlighet og hun venter spent på at han skal komme tilbake.

Malena er ikke helt alene når Klepetan er borte. Hun har en veldig god venn som tar seg av henne.

Stjepan Vokić eier huset der Malena og Klepetan hekker. Han tar seg av henne gjennom de ensomme og kalde vintermånedene.

Så snart Klepetan kommer tilbake, sørger Stjepan for å la de to kjærlighetsfuglene være i fred, selv om han vil sjekke de nyklekkede nå og da.

I løpet av årene har paret oppdratt over 40 babyer sammen. Dette året er ikke annerledes, og Klepetan kom tilbake igjen, men overrasket lokalbefolkningen ved å ankomme en uke tidligere enn forventet.

For en vakker historie om kjærlighet og lojalitet! Du kan se mer av paret sammen i videoen nedenfor.

Del Klepetan og Malenas historie med familie og venner!

Loading...