Han forlangte at kona skulle begrave ham med ALLE pengene hans. Men hun hadde en annen plan…

Ektemannen hadde jobbet hele sitt liv, og spart på hver eneste krone. Han ville ikke dele så mye som et rødt øre av sine hardt opptjente penger, så kona hadde måttet unnvære mye, takket være grådigheten hans. Ikke stolte han på banker heller, så han oppbevarte alt i kontanter hjemme. Han mente også at siden det var han som hadde tjent pengene, så skulle de være med ham i graven.

Rett før han døde, sa han: «Hør her: Når jeg dør, så vil jeg at du tar alle pengene mine og legger de i kisten min.»

smart-enke1

Kona hans var en ærlig kvinne, noe han visste godt, så han var ikke i tvil om at hun ville holde sitt ord den dagen han døde og skulle begraves, og legge alle pengene i kisten hans.

smart-enke2

Mannen døde, og like før begravelsen klekket enken ut en plan. Men siden hun var en ærlig kvinne, var det viktig at hun holdt det hun hadde lovet. Under begravelsen satt enken på fremste benk, kledd i svart. Hun hadde en skoboks i fanget. Ved siden av henne satt Beate, som var hennes beste venn. Den døde ektemannen lå i åpen kiste.

Da seremonien var ferdig, ropte hun: «Vent litt!,» gikk opp til kisten med skoesken, og la den i kisten. Så ble kisten stengt, og båret ut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hennes beste venn, Beate, klarte ikke å la vær: «Jeg håper virkelig du ikke var dum nok til å legge alle pengene hans i den kisten?»

Da svarte enken: «Jo, det gjorde jeg, jeg er en ærlig kvinne, og jeg kan ikke lyve. Jeg lovet ham det, og det løftet holdt jeg.»

smart-enke4

«Mener du virkelig å fortelle meg at du la ALLE pengene i den kisten?!», spurte Beate.

«Javisst», svarte enken. «Jeg samlet alle pengene, satte de inn på kontoen min, så skrev jeg ut en sjekk for hele beløpet og la den i skoesken!»

Likte du denne historien, del den med dine venner!