De plasserer ut 66.000 kopper på gulvet, med et livsviktig budskap. Sluttresultatet er enestående.

I Norge er vi vant til å skryte av det reneste vannet i verden, klart til å drikkes rett fra springen. Men mange andre land er ikke like heldig. Ifølge UNICEF mangler 663 millioner mennesker tilgang til rent drikkevann, og hver dag dør 1000 barn under fem år av samme årsak – forurenset vann.

For å trekke oppmerksomhet mot den globale vannmangelen lagde kunstneren Belo et vakkert kunstverk på 66.000 gjenbrukbare krus som inneholdt farget regnvann. De varierende nyanser av rødt skal representere de ulike typer forurensninger som finnes i verdens vann. 62 timer med hardt arbeid fordelt på 100 frivillige var nødvendig for å fullføre verket.

Det gigantiske verket, inspirert av klassisk mosaikk, dekker et område på 335 kvadratmeter og viser et foster i mors liv. Motivet skal markere betydningen vann har for verdens befolkning, selv de som ennå ikke er født.

Ikke bare er resultatet vakkert – kunstneren viser oss et viktig problem som egentlig burde være en rettighet: Alle skal ha tilgang til rent drikkevann.

Loading...