Dyrehagen får et nytt tilskudd til familien – ønsker knøttliten pygméflodhest velkommen.

Møt Cleopatra – forkortet Cleo.

Hun er en pygmisk flodhest ved Franklin Park Zoo som ligger i Boston. Hun hadde en tøff opplevelse tidligere. Hun opplevde å føde dødfødte kalver to ganger. Det var i 2018 og 2019. Det var på grunn av komplikasjoner fra langvarig fødsel.

Det var et opprivende øyeblikk, ikke bare for Cleo, men også for hennes omsorgsteam og veterinærpersonalet i Franklin Park Zoo.

Disse menneskene ga imidlertid ikke opp. Personalet på Zoo New England gjorde bokstavelig talt alt og deltok til og med i Pygmy Hippo Species Survival Plan (SSP) – som er et samarbeidsprogram og inter-zoo-program for å redde truede arter ved å hjelpe dem med å komme seg.

På grunn av SSP-avlsanbefalinger, ble Cleo gravid med sin kompis, Inocencio.

Instagram: zoonewengland

De bestemte seg også for å indusere Cleo for graviditeten, slik at de kunne hjelpe henne om nødvendig. Hele teamet gjorde alle nødvendige prosedyrer for å sikre at det som skjedde med Cleos graviditet de siste årene aldri ville skje igjen.

«Lørdag 3. oktober mottok Cleo sin første hormoninjeksjon for å forberede henne på fødsel, en ny injeksjon 24 timer senere, og hennes pleieteam overvåket henne og babyen døgnet rundt gjennom ultralyd med noen timers mellomrom. Sen ettermiddag mandag 5. oktober begynte hun å vise tegn på fødsel, men ingen sammentrekninger. Etter at oksytocininjeksjoner ikke var effektive for å indusere sammentrekninger, leverte veterinærlaget kalven manuelt.»

5. oktober var personalet på Zoo New England vitne til frukten av deres innsats for å beskytte Cleo.

YouTube/Zoo New England

Cleo har født en sunn 13 kilos hannkalv.

Faktisk er det den aller første pygméhippoen som ble født på Zoo New England. Det er en så stor prestasjon for de ansatte i dyreparken.

«Fødselen var et gledelig øyeblikk som markerte kulminasjonen av mange års arbeid, nøye planlegging og engasjement fra dyrepleie- og veterinærlagene.»

Franklin Park Zoo/WLWT News

Kalven var også veldig sunn og frisk.

I følge Zoo New Englands Vice President for Animal Health and Conservation, Dr. Eric Baitchman:

«Kalven var straks så gløgg, sterk og bevisst og holdt hodet opp med en gang. Kalven ble introdusert for Cleo kort tid etter fødselen og ammet i løpet av få timer.»

Kalven fikk tid til å bli ammet av moren, og deres første øyeblikk sammen er så hjertevarme.

Babyen fikk også riktig pleie fra personalet i dyrehagen. De ga ham et bad, og han har også fått sin første kontroll.

YouTube/Zoo New England

Det er virkelig hjertevarmende å se at Cleo har fått en ny sjanse til å bli mor. Beskyttelsen som dyreparken har øst på henne, hjalp veldig. Det viser bare hvor mye de bryr seg om dyrene og deres naturlige habitat.

Se videoen nedenfor for å se hvordan dyrehagen har tatt vare på Cleo og hennes nyfødte kalv!

Loading...