Et av planetens eldste trær er så stort at det aldri har blitt fotografert i ett bilde… Inntil nå.

I Sequoia National Park i delstaten California i USA, finner vi verdens nest største, kjente tre, kalt «Presidenten». Mammuttreet eller kjempesequoiatreet strekker seg hele 75 meter fra bakken opp, er 15 meter i diameter og har 2 milliarder blader.

National Geographic-fotograf Michael «Nick» Nichols ønsket å fange det majestetiske treet i sin helhet i ett bilde, så hele verden kunne få se. Men dette bød på noen seriøse utfordringer. Så han slo følge med skogsøkologen Steve Sillet fra Humboldt State University og hans kolleger inn i skogen. Disse forskerne klatrer regelmessig i de enorme redwood-trærne og måler dem opp, tomme for tomme.

Ved hjelp av en rekke utstyr, klatret de i treet og skapte en mosaikk bestående av 126 bilder. Det tok mer enn to uker å ta alle bildene, men resultatene er virkelig imponerende!

Nichols blir kanskje nødt til å gå tilbake og ta et nytt bilde i fremtiden fordi «Presidenten» fortsatt vokser. Det estimeres at treet produserer en kubikkmeter tre per år!

Her er en kort «bak kulissene»-video av hvordan de lagde dette spektakulære komposittbildet (som du kan se under videoen).

Her kan du nyte bildet i all sin prakt:

Del saken med dine venner på Facebook, så flere får gleden av arbeidet som ble lagt i å ta dette storslåtte bildet av et helt majestetisk tre.

Loading...