Du vil sverge på at dette er Photoshop, men jeg kan forsikre deg om at det er ekte. Og fantastisk.

Det vil kanskje se ut som om bildene nedenfor er laget ved hjelp av Photoshop eller å samle sammen døde maur for å få dem til å se levende ut, men maurene i disse fantastiske bildene er faktisk fullstendig oppegående og levende.

Dette er arbeidet til den russiske fotografen Andrey Pavlov, som bruker flere timer på å sette opp hvert eventyr for så å bruke en makrolinse til å ta bilde av dem med sine små maur i forgrunnen.

Andrey er lidenskapelig opptatt av maur og har studert dem i flere år. Det han oppdaget var at de følger et veldig spesielt opplegg når de arbeider. Så han setter opp kulissene i banen deres og fotograferer insektene mens de interagerer med hans miniatyrkulisser.

maur (1)

maur (2)

maur (3)

maur (4)

maur (5)

maur (6)

maur (7)

maur (8)

maur (9)

maur (10)

maur (11)

maur (12)

maur (13)

maur (14)

maur (15)

maur (16)

maur (17)

maur (18)

maur (19)

maur (20)

Andrey sier at han hver sommer flytter til en hytte på landet for å fotografere de røde skogsmaurene.

«Da jeg selv fikk barn og begynte å lese eventyr for dem, innså jeg at det ikke var noe jeg gjorde som barn. Det var da jeg bestemte meg for å ta det igjen ved å skape mine egne eventyr. Jeg jobbet tidligere i et teater, noe som kom godt med da jeg skulle lage disse kulissene. Jeg valgte maur fordi jeg respekterer dem og måten de lever på. De tar vare på sine barn og bryr seg om sine eldre.»

Kilde: Andrey Pavlov.

Del disse utrolige bildene med dine venner. Det vil forandre hvordan de ser på maur.

Loading...