Hvis du skulle bli fanget i en bil, finnes det et triks for å komme seg ut – alle burde vite dette.

Det er en god idé å være forberedt på kriser, selv om du aldri opplever dem i det hele tatt. For eksempel, hvis du måtte evakuere bilen og ikke kunne komme deg ut av dører eller vinduer – har du en alternativ plan?

De fleste av oss vil være enige om at vi ville prøvd å knuse ruten. Men det er faktisk en stor forskjell på typer bilruter (og måten de knuser). Selv om du sannsynligvis aldri vil være i denne type nødssituasjon, er det alltid bedre å ha noen tips i baklommen.

bilrute

Destin fra «Smarter Every Day» er her for å lære oss om hvordan bilruter fungerer. Når ingeniører designer biler, er deres mål selvfølgelig å gjøre dem så trygge som mulig. Av denne grunn er bilrutene også laget for å være sterke og holdbare. Sidevinduene i bilen er laget av herdet glass. Hvis du skulle treffe herdet glass i midten, vil du merke at det er svært bruddsikkert.

bilrute

Tenk hvis du hadde panikk og måtte komme deg ut av en bil – det er sannsynligvis der du vil være siktet. Men disse vinduene har en aldri så liten Akilles-hæl… Se videoen for å lære av Destin hvor på ruten du skal sikte hvis du noen gang var i en nødssituasjon (og hvorfor frontruten ikke er et godt alternativ). Denne lærdommen om bilruter kan redde livet ditt en dag!

Denne videoen er tekstet på norsk; trykk på teksting nede i YouTube-spilleren for å slå på.